Берое и ФК ЦСКА 1948 си поделиха точките

Берое и ФК ЦСКА 1948 си поделиха точките

Topsport.bg

26-09-2023, 18:53

Берое и ФК ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в първи двубой от междинния 11-и кръг на efbet Лига. По този начин старозагорци продължават да нямат победа в пети пореден мач, което им отрежда осмо място в класирането с 14 точки. Гостите пък са на четвърта позиция с 18 пункта.

Иначе домакините стартираха по-уверено срещата и можеха да поведат едва в 4-ата минута. Тогава играчите в зелено-бяло организираха опасна атака, когато топката достигна до Енцо Барето, той овладя и стреля, но без да затрудни стража Даниел Наумов.

Определено имаше импулс в играта на старозагорци, след като най-опасният играч на Берое в двубоя Сантиаго Годой за пореден път излезе на стрелкова позиция, ала ударът, който отправи облиза външната страна на мрежата.

Отборът от Стара Загора можеше много да съжалява, че до 15-ата минута не водеше в резултата. Отново Сантиаго Годой се озова очи в очи с Даниел Наумов, нагласи си топката, за да стреля неточно от непосредствена близост.

Първата възможност за гостите бе в 17-ата минута. При центриране от фаул звездата на "червените" Ивайло Чочев отклони топката в опасна зона, където съотборникът му Симеон Петров не съумя да застраши сериозно вратата на Хуан Лунгарсо.

Второто полувреме стартира така, както завърши първото, а именно с натиск на Берое. В 52-ата минута нападателят Сантиаго Годой надбяга цялата защита на Берое, устреми се напред, навлезе в наказателното и опита неуспешно да преодолее Даниел Наумов.

ФК ЦСКА 1948 също пробва да реализира. В 64-ата минута бившият полузащитник на Локомотив (София) Антонио Вутов чрез мощен удар предизвика добра намеса на стража Хуан Лунгарсо. Последва и изстрел на Педриньо, блокиран от аржентинския вратар.

В 70-ата минута българският национал Даниел Наумов с неимоверни усилия успя да запази резултата равен, парирайки изключително трудния удар на противников футболист.  До края на сблъсъка ФК ЦСКА 1948 имаше добри положения, които обаче за тяхно нещастие не бяха оползотворени.

Източник: Topsport.bg

Последни новини