Ботев (Враца) - ФК ЦСКА 1948 1:2 (Развой на срещата по минути)

Ботев (Враца) - ФК ЦСКА 1948 1:2 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

30-09-2023, 16:25

Ботев (Враца) и ФК ЦСКА 1948 откриват 12-тия кръг в родното първенство efbet. Футболистите на Христо Янев посрещат тези на Николай Панайотов в 17:30 часа днес, а срещата на стадион "Христо Ботев" във Враца ще бъде ръководена от Драгомир Драганов.

Напоследък Ботев (Враца) се намира във възход, който е свързан най-вече с пристигането на Христо Янев. Под ръководството на бившия национал врачани победиха Берое и взеха точка като гост на Хебър (Пазарджик) на Любослав Пенев. ФК ЦСКА 1948 е на другия полюс и се намира в регрес, като последната победа на "червените" датира от 28 август, когато момчетата на Николай Панайотов спечелиха гостуването си на Славия. Успехът в "Овча купел" беше последван от загуба и две равенства.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТ В МАЧА!

Както е известно, до края на полусезона Ботев (Враца) ще бъде без един от основните си футболисти - халфът Чавдар Ивайлов, който пострада, след като в изблик на нерви изритал вратата на съблекалнята. Очаква се в сметките на Янев да бъде реализаторът Браян Переа, когото бившият наставник на ЦСКА не можеше да ползва в своя дебют срещу Берое заради наказание.

Колкото мачът е важен за врачани, толкова е и за ФК ЦСКА 1948. Загуба ще намали още повече шансовете на "червените" от Бистрица да намерят място в шестицата - към днешна дата те са седми в подреждането, с две точки по-малко от Лудогорец, като и двата състава имат равен брой изиграни мачове. Николай Панайотов ще може да разчита на основния арсенал футболисти на: Ивайло Чочев, Георги Русев, Радослав Кирилов, Даниел Наумов и пр.

Най-младият треньор в efbet Лига заяви преди двубоя, че очаква реакция от своя отбор във Враца - в медиите излезе информация за сериозно напрежение в съблекалнята на "червените" след равенството с Берое. Панайотов каза още, че има подкрепата на клубното ръководство и че никой не му се бърка в работата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини