Ботев (Пловдив) - Арда 0:2 (Развой на срещата по минути)

Ботев (Пловдив) - Арда 0:2 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

04-08-2023, 23:14

Отборът на Ботев (Пловдив) посреща Арда днес от 21,15 часа в двубой от четвъртия кръг на efbet Лига и ще търси първа победа на "Колежа" след завръщането си на обновения стадион.

От 28 април 2023 година насам пловдивчани записаха пет загуби и едно равенство на собствената арена, а головата разлика е 1:11. Днес момчетата на треньора Станислав Генчев ще се опитат да развалят тази черна серия, а съперникът е дразнител, тъй като Арда разгроми Ботев с 3:0 в последния мач помежду им в плейофите.

И двата отбора започнаха неубедително новия сезон и се намират на незавидни позиции. "Канарчетата" заемат 13-о място във временното класиране, а кърджалийци са едно по-надолу. "Жълто-черните" имат две спечелени точки от три срещи, докато отборът на Александър Тунчев записа едно равенство и една загуба през настоящата кампания. Арда е с мач по-малко, тъй като двубоят срещу ФК ЦСКА 1948 миналия уикенд бе отложен заради участието на "червените" в евротурнирите.

Станислав Генчев и Александър Тунчев нямат сериозни кадрови проблеми с контузени или наказани играчи, така че се очаква да заложат на най-доброто, с което разполагат, в търсене на първа шампионатна победа през този сезон.

Източник: Topsport.bg

Последни новини