Ботев (Пловдив) - ЦСКА, 0:2, Назон удвои от дузпа

Ботев (Пловдив) - ЦСКА, 0:2, Назон удвои от дузпа

Topsport.bg

22-09-2023, 21:31

Отборите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА се изправят тази вечер от 20 часа в най-интересния мач от програмата на efbet Лига. Срещата от десетия кръг е на стадион "Христо Ботев" и ще бъде ръководена от Георги Давидов.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТ В МАЧА

Домакините са в подем в последно време, като в последните три мача спечелиха седем точки - победи над Етър и Славия и равенство срещу шампиона Лудогорец в Разград. Засега той обаче не е достатъчен за целите им, като жълто-черните заемат незавидната 11-а позиция.

След ремито с Лудогорец Ивелин Попов и колегите му получиха ден почивка от своя наставник Душан Керкез, като от сметките на босненския наставник изпадна защитникът Йеспер ван Хеертум. Очаква се на "Колежа" да има достатъчно публика, като да придаде нужния заряд на двубоя, като още вчера "бултрасите" брояха часовете до първия съдийски сигнал.

ЦСКА също ще търси продължаване на добрите игри, като в последните си два мача момчетата на Нестор Ел Маестро постигнаха победи без допуснат гол - над Берое (3:0) и ФК ЦСКА 1948 (2:0) в най-силния си мач от доста време.

В отлична форма се намира голмайсторът на тима Дюкенс Назон, който има пет попадения в шест срещи от началото на първенството. Добра игра показва и Тобиас Хайнц, който е сред любимците на феновете на отбора.

При победа на "Колежа" футболистите от Борисовата градина ще излязат трети във временното класиране, като към момента те са десет точки от първото място, което заема Локомотив (Пловдив) с 25, и ще изпреварят Левски. "Смърфовете" обаче са с мач повече от "червените".

Източник: Topsport.bg

Последни новини