Генчев: Нашите фенове дават стимул за развитие на нашите футболисти

Генчев: Нашите фенове дават стимул за развитие на нашите футболисти

Topsport.bg

15-07-2023, 19:02

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станислав Генчев говори преди предстоящото пловдивско дерби срещу Локомотив.

Наставникът на "канарчетата" призна, че със сигурност публиката ще липсва за гостите на "Лаута". Генчев също разкри, че очаква още в събота Ботев да се разбере с нов футболист.

"Всички в отбора чакаме с нетърпение утрешния мач. Ще бъде голям двубой за нашия отбор, защото се изправяме срещу най-големия си противник. Всички са добре подготвени за предстоящата среща", започна Станислав Генчев.

"Със сигурност ще ни липсва публиката. Футболът е за феновете. Колкото повече хора има на стадиона, толкова по-добре. Така и колкото повече са нашите фенове, толкова по-добре ще бъде за нас, защото тяхната подкрепа е изключително важна за нас.

Нашите фенове дават стимул за развитие на нашите футболисти. Ние с феновете трябва да бъдем едно семейство. За това колкото повече бъдем заедно, толкова по-добре за отбора", каза още той.

"Мисля, че познавам добре Локомотив (Пловдив). Анализирал съм всичките им приятелски мачове. Въпросът е, че не са привлекли много нови футболисти. В последните им мачове имат само един или двама нови в титулярния състав, а другите футболисти са от миналата година", заяви Станислав Генчев.

"За мен няма значение дали мачът е в първи или друг кръг, защото зарядът е един и същ", коментира старши треньорът на Ботев Пловдив.

"Късата подготовка не ме притеснява. Да, винаги е по-добре да имаш повече време на разположение. Мисля, че до този момент се справяме добре и напредваме. Ще бъде доста топло, а това не е приятно за футболистите, както и за феновете, но няма да се оплакваме и ще се съобразяваме", коментира специалистът.

"Йонас Там е от вчера с нас и не е тренирал с отбора. Ще бъде рискове да го използваме без да е подготвен, дори ако е картотекиран до двубоя. Той е назад с подготовката и ще му трябва поне две седмици, за да влезе във форма. Работи се по селекцията. Надявам се още в следващите дни да обявим нов футболист. Надявам се още дори днес да се завършат нещата. За други футболисти може би ще трябва да се изчака още 4-5 дни", завърши Станислав Генчев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини