Глътка въздух за Пирин! "Орлетата" сломиха Хебър в Пазарджик и прекъснаха черната серия

Глътка въздух за Пирин!

Topsport.bg

18-09-2023, 19:32

Пирин постигна първа победа в елита, надвивайки Хебър с 2:1 като гост в двубой от 9-ия кръг на efbet лига. Борис Тютюков и Мартин Бачев се оказаха герои за "орлетата", разписайвки се през второто полувреме.

За Хебър пък отбеляза Никълъс Пенев в 55-та минута. Така тимът от Благоеврад е предпоследен с 4 пункта, докато Хебър е на 10-то място с 11 точки.

Възпитаниците на Любослав Пенев започнаха по-уверено мача, като в 18-ата минута груба грешка в разиграването на гостите за малко да донесе попадение на домакините. Стражът Максим Ковальов изрита нескопосано топката, която рикошира опасно в играч на Хебър.

Хебър пропусна чудесна възможност да поведе в края на първото полувреме. Николас Пенев центира от ъглов удар в наказателното поле, където Лазар Марин стреля с глава, но стражът Максим Ковальов реагира с добро спасяване.

Домакините започнаха по-активно втората част, ала в 51-вата минута бяха хванати неподготвени и "орлетата" откриха резултата! Футболистите на Пирин откраднаха топката в средата на терена, тя достигна до Тютюков, който финтира двама защитници на Хебър и с удар от границата на наказателното поле изведе своя отбор напред в резултата.

Радостта на "орлетата" беше твърде кратка, след като Хебър успя да изравни само 4 минути след гола на гостите. Домакините организираха многоходова комбинация, а Георги Вълчев получи топката в наказателното поле и центрира остро по земя. Николас Пенев беше на точното място и хладнокръвно възстанови паритета.

Въпреки импулса в играта на Хебър, "орлетата" за пореден път съумяха да се възползват от смут в отбраната на домакините. В 66-та минута при центриране в наказателното поле Мартин Бачев не осъществи добър контакт с топката, ала чрез второто си докосване направи Матвей Игонен безпомощен.

Отборът от Благоевград не успя окончателно да сложи край на интригата. В 86-та минута нападателят Даниил Кондраков излезе на стрелкова позиция, за да стреля крайно неточно. 

Вратарят на Пирин определено се превървна в герой за "орлетата". Дълбоко в добавеното време Роберт Мазан центрира коварно в наказателното поле, а там негов съотборник отправи труден удар с глава, спасен от стража на гостите. До края на двубоя футболистите на Иво Тренчев с неимоверни усилия удържаха преднината си.

Източник: Topsport.bg

Последни новини