Заради Лудогорец ли на "Армията" "забравиха" 3 фигури?

Заради Лудогорец ли на

Novsport

29-04-2018, 12:17

Три от големите фигури в историята на ЦСКА – Радослав Здравков, Спас Джевизов и Методи Томанов бяха „забравени“ и не присъстват във фотоалбума „70 години ЦСКА“, пише „Меридиан мач“. Причината за това странно деяние не е ясна, но и тримата работят в Лудогорец. Първият е треньор на дубъла, вторият – скаут, а третият – спортен директор. Само за първенство Ради има 165 мача и 41 гола, Спас – 205 мача и 95 гола, а Томанов – 53 мача и 2 гола. Тримата са спечелили общо 12 титли на България и са участвали в някои от най-значимите евроуспехи на ЦСКА, сред които полуфиналът за КЕШ през 1982 г. Това обаче явно не е достатъчно за хората, създали албума, да им посветят материал.

В главата „Убиецът на шампиони“, включваща периода от 1978 до 1987 г., има по две страници за Георги Димитров-Джеки, Цветан Йончев, Стойчо Младенов, Пламен Марков, Георги Велинов, Лъчезар Танев, по една страница е отделена на Красимир Безински, Недялко Младенов, Ружди Керимов, Георги Славков, Динко Димитров и Цоньо Василев, а на една обща страница е обърнато внимание на Георги Илиев – Майкъла и Никола Христов.

Любопитно е, че за настоящия шеф на ЦСКА-София – Стойчо Стоилов също са отделени две страници. Всичко на всичко той има 48 мача и 6 гола за „червените“ в два периода. Тези две страници може би показват, че Стоилов е дал повече на ЦСКА от Ради, Спас и Томанов. Любопитно е, че по две страници, колкото има за Стойчо Стоилов, са отделени на истински легенди като Емил Костадинов, Любо Пенев и Трифон Иванов.

Източник: Novsport

Последни новини