Ивайло Петев: Искахме да изхабим по-малко усилия, червеният картон ни помогна

Ивайло Петев: Искахме да изхабим по-малко усилия, червеният картон ни помогна

Topsport.bg

05-08-2023, 21:30

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев остана доволен от представянето на своите футболисти в двубоя с Ботев (Враца), спечелен от "орлите" с 5:0. Наставникът на разградчани заяви, че подобни победи дават самочувствие на отбора, след което коментира и предстоящия сблъсък с Астана в Лига Европа.

"Мисля, че влязохме много сериозно в мача. Отбелязахме ранен гол. До голяма степен червеният картон предреши срещата. Футболистите играха сериозно и до края. Искахме да успокоим мача и да хабим по-малко усилия. Всеки един добър резултат дава самочувствие. Радвам се, че в първия си мач Руан успя да отбележи гол. Алтернатива е и е опция в нападение.

Направихме добър микс - всеки, който влезе, се вложи максимално. Предпазихме част от играчите. Разпределихме силите еднакво.

Трябва да се съобразим с програмата и да играем във всеки един турнир. Това е нашата работа.

Сон е изключително добър играч и съм сигурен, че ще го покаже. Непростимо е това което направи срещу Олимпия (Любляна), но вече е забравено и остава в миналото.

Астана е доста корав съперник, особено в защита. От много време играят по един и същи начин. Ние трябва да се приспособим към изкуствения терен и да вземем добър резултат", заяви Петев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини