Илко Пиргов: Самото състояние на клуба и тази несигурност влияят на футболистите

Илко Пиргов: Самото състояние на клуба и тази несигурност влияят на футболистите

Topsport.bg

02-12-2023, 20:38

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов изрази своето разочаровение след загубата с 0:3 от Левски в мач от 19-ия кръг на еfbet Лига.

"С идването ми единствената ми молба към ръководството на Локомотив беше да ме оставят да работя за клуба. Не за някой от акционерите, а за Локомотив (Пловдив). Идеята ни беше да структурираме процеса на привличане на футболисти - да са ясни хората, които отговарят за този процес.

Идеята беше аз, като спортен директор, да намеря футболисти с правилния профил за нашия клуб, а Павел Колев, като изпълнителен директор, да е запознат с техните качества и, разбира се, старши треньорът. За момента това много трудно би се изпълнило. Молбата ми към акционерите беше, за да мога аз да нося отговорност за привличането на футболисти, аз да ги избирам. Никой да не се меси и да не налага мнение. Не мога да кажа, че някой е влияел до момента, но не виждам как това ще стане. Много е трудно да разговаряш и да подновяваш договорите на футболисти, които са последна година. Имаме безброй разговори с Джовани и Динко Хоркаш, но самото състояние на клуба и тази несигурност вляят на футболистите.

Надявам се тези неща да се изяснят в близко бъдеще и да може да се работи една идея по-спокойно в Локомотив. Ако нещата не се променят, няма да направя компромис със своята съвест и не виждам как ще работя в клуба повече.

Последните няколко кръга имаме спад в резултатите. Ние също трябва да поемем отговорност за спортно-техническата част. Вече осма година съм в клуба, имали сме и по-трудни ситуации и сме излизали от тях. Клубът трудно ще се разпадне от гледна точка на футболисти. Имаме много млади играчи, следим ситуацията в школата", завърши Пиргов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини