Караманджуков: Истинският футбол е аматьорският, там всеки играе с душа и сърце

Караманджуков: Истинският футбол е аматьорският, там всеки играе с душа и сърце

Topsport.bg

27-11-2023, 15:24

Спортният директор на Лудогорец - Георги Караманджуков - изрази задоволство от представянето на Лудогорец в турнира за Купата на България срещу Балкан Ботевград и похвали условията на стадион "Христо Ботев" и президента и треньор на домакините Иван Редовски. Шефът в щаба на шампионите бе любезен да сподели своите впечатления в интервю за "Мач Телеграф".

Как оценявате представянето на футболистите на Лудогорец срещу доста по-скромния тим на Балкан Ботевград?

- Очарован съм от начина, по който футболистите на Балкан се опитаха да се противопоставят на нашите момчета. Изключително коректен мач, в който се игра футбол. Явно Иван Редовски ги е научил на футбол. Работил съм с него по времето, когато бях изпълнителен директор на Родопа Смолян и мога да кажа за него, че е изключително трудолюбив и отдаден на футбола. Надявам се, че усилията, които полагат той и общинското ръководство, а и от това, което видях, смятам че в скоро време Балкан Ботевград ще стане част от професионалния футбол и искрено му го пожелавам, защото на българския футбол са нужни такива хора като него.

Доволен ли сте от условията и организацията в деня на срещата?

- Адмирации за това, което прави ръководството на Балкан и Община Ботевград, защото това става само с общи усилия. Аз също съм работил в малък клуб - 15 години съм бил изпълнителен директор на Родопа Смолян и знам, че там е най-тежко и трудно, но пък истинският футбол е аматьорският - там всеки играе с душа и сърце. Изключително съм щастлив, че видях радостта в очите на най-малките, които гледаха своите идоли и затова се надяваме с жеста, който направихме, да запалим още повече деца по футбола.

Това ли е начинът, по който да се популяризира футболът и да се изкарат децата на стадиона?

- Да, това е начинът, ние всяка година с помощта на нашия спонсор организираме летен камп, в който събираме деца на ротационен принцип от цялата страна и поемам ангажимент следващата година да включим 4-5 деца и един треньор от ДЮШ на Балкан Ботевград. Става въпрос за едноседмичен тренировъчен лагер, след който децата си тръгват с пълен комплект екипировка от Лудогорец и много положителни емоции.

Източник: Topsport.bg

Последни новини