Левски - Пирин, 2:0, (Развой на срещата по минути)

Левски - Пирин, 2:0, (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

14-09-2023, 22:18

Левски домакинства на Пирин (Благоевград) в отложен мач от програмата на efbet Лига. Двата състава ще премерят сили на стадион "Vivacom Арена - Георги Аспарухов" тази вечер от 20:30 часа.

"Сините" са в ролята на фаворит. Към момента те се намират на осмата позиция, но имат доста по-малко изиграни срещи от останалите отбори. Към момента столичани имат 4 победи и 2 загуби в родния елит и са с актив от 12 точки. В последната си среща те успяха да се наложат над Хебър с 1:0 у дома, а преди това победиха Ботев (Враца) отново със същия резултат в София. И двата триумфа обаче дойдоха с измъчени попадения в заветните мигове на съперничествата.

Наставникът Николай Костов вероятно няма да може да разчита на бранителя Хосе Кордоба и вратаря Пламен Андреев. И двамата пропуснаха тренировката на тима в сряда, тъй като се прибраха в София във вторник вечерта. Иначе доста от футболистите на "сините" представяха своята родина, като по-голямата част от тях се върнаха здрави.

В последните дни се заговори, че Левски може да погледне към нападателя на Берое Вини Трибуле, за да увеличи опциите си в атака. Към момента Рикардиньо е единственият типичен таран в състава, тъй като Билал Бари е от дълго време контузен. Заговори се, че и Жереми Петрис ще седне на нови преговори с тима от "Герена" за подновяването на договора си.

Пирин от своя страна е отборът в най-лоша форма от старта на кампанията. "Орлетата" са последни в класирането с едва една точка и са единствения тим без победа през новия сезон. В седем изиграни мача те имат едно равенство и шест загуби, вкарали са само един гол, а са допуснали цели 11 в своята врата. Благоевградчани са в серия от четири поредни загуби.

Лошите резултати в клуба доведоха и до смяната на треньора. Начело на "орлетата" застана Иво Тренчев, като той вече записа дебют в последния кръг срещу Арда. Тимът му обаче загуби с 0:1, а по време на паузата за националните отбори допусна поражение и от ФК ЦСКА 1948 с 0:4 в контрола. Така новият наставник на благоевградчани не стартира по перфектният начин и днес ще търси първа точка с новия си тим.

В последния мач между двата отбора Левски успя да се наложи с 2:1 у дома. Преди това в Благоевград "орлетата" измъкнаха точката след 1:1.

Главен съдия на срещата е Ивайло Стоянов, с помощници Мартин Венев и Павлин Михайлов. С ВАР ще се занимават Ивайло Ненков и Станислав Станев. Съдийски наблюдател ще бъде Константин Писков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини