Левски с епичен обрат в "Мача за Гунди" - 2:0, 3:2!

Левски с епичен обрат в

Novsport

04-05-2018, 21:50

Експериментален Левски взе точка от Ботев (Пд) на "Герена". В мач под мотото "Всички за Гунди", "сините" стигнаха до 2:2, след като изоставаха с 0:2. Столичани играха с огромна част от резервния си състав, като основната цел на старши треньора Делио Роси бе да запази титулярите за финала за Купата на България. На 9 май Левски се изправя срещу Славия в директен сблъсък за отличието.

В 18-ата минута опасен удар на Неделев от фаул мина до лявата греда. Кампос също опита да затрудни Николай Кръстев, но стреля много неточно. Малко по-късно гостите организираха бърза контра, Жоао Паоло излезе на отлична позиция, но стреля крайно неточно.

Все пак, в 31-ата минута Ботев поведе. Лазар Марин изведе Жоао Паоло, който с хубав удар по диагонала пратипката в долния ляв ъгъл за 0:1.

Само 120 секунди след това, гостите удвоиха аванса си. Стивън Петков от непосредствена близост "разстреля" Николай Кръстев, засичайки от въздуха центриране на Бризола.

В 37-ата минута Левски създаде най-сериозната си опасност до момента. Обертан центрира от корнер, Ейолфсон засече с глава, но Кайзер спаси.

В началото на втората част хубав удар на Кабрал бе избит от Кайзер.

В 62-ата минута страхотен пропуск направиха "жълто-черните". Жоао Паоло пусна успоредно на голлинията, Стивън Петков засече от вратарското поле, но над напречната греда.

В 69-ата минута Тодор Неделев бе заменен принудително, като двама от щаба му помогнаха да излезе.

Само 60 секунди по-късно Левски намали изоставането си. Рошу върна от аутлинията към Паулиньо, който от движение прати топката в мрежата за 1:2.

Четвърт час преди края, страховит удар на Панайотов е избит в корнер от Кайзер. В същото време Сектор "Б" опъна огормен транспарант с лика на Гунди. Това стана символично в 75-ата минута, колкото години щеше да навърши днес най-голямата "синя" легенда. Всички зрители на "Герена" пък заедно скандираха "Гунди е вечен".

В 84-ата минута бе отсъдена дузпа за Левски, за нарушение на Филипов срещу Паулиньо. Минутка по-късно Ривалдиньо бе точен от бялата точка за 2:2. Това бе и първо попадение на сина на Ривалдо с екипа на Левски.

В последната минута на редовното време Левски осъществи пълен обрат. Кабрал стреля, Кайзер изби, но топката попадна у Паулиньо, който бе безапелационен при добавката за крайното 3:2.

След последния съдийски сигнал пък имаше пищна заря в чест на 75 години от рождението на Георги Аспарухов.

Източник: Novsport

Последни новини