Локомотив (Пловдив) - Ботев (Пловдив) 1:1 (Развой на срещата по минути)

Локомотив (Пловдив) - Ботев (Пловдив) 1:1 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

16-07-2023, 17:23

С пловдивско дерби ще бъде белязан първият кръг на новия сезон. Днес от 18,30 часа на "Лаута" в люта битка се изправят отборите на Локомотив и Ботев, а изходът от срещата е повече от непредвидим, а от резултата зависи кой ще ходи горд по Главната.

По споразумение между двата клуба на трибуните няма да има гостуваща агитка, като същото се отнася и за ответния мач по-късно през сезона.

През миналия сезон отборът на Александър Томаш финишира на пето място в крайното подреждане, като със сигурност бившият национал и футболистите му са амбицирани за по-предно класиране.

Ботев от своя страна остана едва десети, което много под амбициите на клуба. Отборът вече е воден от треньора Станислав Генчев, който пристигна от Локомотив (София).

Под рамката на домакините трябва да започне Динко Хоркаш, като се очаква атаката на "смърфовете" да поведе завърналият се Георги Минчев. Почти сигурно е, че място сред титулярите ще намери и новото попълнение Ангел Лясков, пристигнал на "Лаута" от ФК ЦСКА 1948. Традиционно "черно-белите" ще бъдат поведени в дербито от своя капитан Димитър Илиев.

Атаката на "жълто-черните" най-вероятно ще поведе хърватинът Мартин Секулич, за сметка на Антоан Бароан. На вратата Генчев ще има избор между Ханкич и завърналия се страж Даниел Кайзер. В средата на терена за Ботев трябва да започне новото попълнение Янис Карабельов, завърнал се у нас от Унгария.

Източник: Topsport.bg

Последни новини