Локомотив (Пловдив) продължава да гази в еfbet лига, "смърфовете" надвиха Етър като гости

Локомотив (Пловдив) продължава да гази в еfbet лига,

Topsport.bg

17-09-2023, 19:49

Локомотив (Пловдив) продължи победната си серия след минимална победа над Етър с 1:0 като гост в двубой от 9-ия кръг на efbet лига. Единственото попадение в срещата вкара Евандро дълбоко в добавеното време на първото полувреме. По този начин тимът от Пловдив заема първото място в шампионата с 25 точки, докато "болярите" са предпоследни с 4 пункта.

"Болярите" изглежда не бяха респектирани от фамозната форма на днешния си опонент, тъй като още в първите минути на мача осъществиха опасна атака, при която Кольо Станев излезе на стрелкова позиция, но ударът му премина встрани от вратата.

Постепенно футболистите на Александър Томаш натиснаха своя съперник и пропуснаха две добри възможности да открият резултата. Първо след добра комбинация Бабакар Дион стреля неточно от непосредствена близост, а в следващата атака капитанът Димитър Илиев също не съумя да се разпише.

Най-интересната ситуация се случи в 22-та минута. Тогава централният бранител на Етър Мариян Иванов остана последен в защита, след което фаулира противников състезател. Първоначално реферът Ивайло Ненков показа картон с жълт цвят, ала асистентите му на ВАР сигнализираха, че трябва да прегледа наново съприкосновението. Когато проверката приключи, реферът реши да отстрани бранителя на "болярите".

С оглед численото си превъзходство, "черно-белите" успяха да се възползват по най-добрия начин от последната си атака за първото полувреме. Топката достигна до Димитър Илиев, а нападателят я отклони елегантно за Евандро, чиито удар разпечата вратата на Мартин Величков за 1:0.

Въпреки че останаха с човек по-малко, съставът на Емануел Луканов пропиля нелош шанс да възстанови паритета в 57-та минута. Защитникът Валери Христов бе се включи в атака, извиси се над всички, нанасяйки удар, блокиран от стража Динко Хоркаш.

В 75-та минута звездата на Локомотив (Пловдив) Евандро за малко да сложи край на интригата в срещата. Бразилецът превзе празното пространство пред себе си, отправи корав изстрел, който се удари в левия страничен стълб.

Етър не спираше да търси изравнителен гол и в 84-та минута за пореден път не прояви достатъчно ефективност.  Появилият се в игра Димо Бакалов умело намери таранът Мартин Тошев в наказателното поле, където обаче вратарят Динко Хоркаш бързо го затвори и не му позволи да отбележи.

Източник: Topsport.bg

Последни новини