Локомотив (Сф) удари Славия като гост в малкото столично дерби

Локомотив (Сф) удари Славия като гост в малкото столично дерби

Topsport.bg

16-09-2023, 19:36

Локомотив (София) победи Славия с 2:1 като гост в мач от 9-ия кръг на Първа лига. "Железничарите" надхитриха своя домакин и задълбочиха проблемите на Славия, а към края на двубоя на стадиона се чуха викове "оставка", които естествено бяха насочени към треньора на "белите" Хосе Мария Бакеро.

Първият гол на стадион "Александър Шаламанов" падна в 34-та минута, когато Симеон Мечев отбеляза стархотен гол от воле. Стив Траоре удвои аванса на "железничарите" в 70-та минута, а Галин Иванов отбеляза единствения гол за Славия 13 минути преди края на мача.

С победата Локомотив вече има 9 точки от 9 мача и заема 11-та позиция, а Славия остава на 14-то място с едва 4 пункта в актива си.

Малкото столично дерби започна на високи обороти, а в първите 2 минути Галин Иванов и Карлос Франса обстрелваха противниковните врати, но без успех.

Славия организира страхотна атака по десния фланг в 12-та минута на мача, но Ертан Томбак провали усилията на своите съотборници с безобразно отиграване. Малко след това Кристиян Стоянов стреля към вратата на Локомотив, ала топката прелетя над вратата.

"Белите" обградиха своите гости в последните няколко минути, а Галин Иванов стреля от границата на наказателното поле, Александър Любенов само изгледа топката, която се отби от напречната греда и тупна на голлинията. "Железничарите" оцеляха.

В 18-та минута имаше изключително неприятен момент. Вратарят на Локомотив се сблъска с Виктор Генев, а защитникът на "белите" беше ударен в главата. Играта беше спряна за около 10 минути, в които лекарите оказваха помощ на футболиста. В крайна сметка той напусна терена с линейка.

"Железничарите" откриха резултата в 34-минута. Тешейра центрира отдясно, Бруно Франко свали с глава към Мечев, който от воле матира Вуцов със страхотен шут с левия крак.

Пет минути преди почивката Ивайло Найденов засече с глава центриране от левия фланг, но топката мина на сантиметри от целта.

В 61-ва минута гостите пропуснаха отлична възможност да удвоят преднината си. Траоре слаломира между няколко защитници в бели екипи, стреля с десния крак но топката се отби от страничната греда. Малко след това "белите" можеха да възстановят паритета, когато Ерол Дост намери Мартин Сораков в наказателното поле, последва удар към във вратата, но Александър Любенов блесна с фантастично спасяване.

20 минути преди края на мача гостите нанесоха втори удар. Стив Траоре беше изведен зад гърба на "бялата" защита, надбяга Керчев и технично прехвърли Вуцов за 0:2.

Славия намали изоставането си в 77 минута. Ертан Томбак центрира прекрасно в наказателното поле, а капитанът на "белите" Галин Иванов с глава отключи вратата на Локомотив, но силите на момчетата на Бакеро не стигнаха за повече.

Източник: Topsport.bg

Последни новини