Лудогорец - Ботев (Пловдив) 1:2, гостите обръщат мача!

Лудогорец - Ботев (Пловдив) 1:2, гостите обръщат мача!

Topsport.bg

16-09-2023, 21:46

Отборите на Лудогорец и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг във вълнуващ двубой от 9-ия кръг на efbet Лига. Мачът в Разград стартира в 20:00 часа, а главен съдия ще бъде Красен Георгиев.

Домакините излизат като фаворит в днешната среща. Разградчани вървят седми в класирането, но са изиграли едва шест мача заради участиет си в евротурнирите. В тях "зелените" имат 4 победи и 2 загуби и са с актив от 12 точки. В последния си мач преди паузата за националните отбори "орлите" успяха да се наложат с категоричното 5:0 над Берое, а преди това загубиха от хита Черно море като гост с 0:1.

Ботев от своя страна излиза като 11-ти в класирането с едва 8 точки от 8 мача. "Канарчетата" записаха цели четири загуби и две равенства, но в последните си два мача успяха да вдигнат глава и да нанижат две поредни победи - 3:1 над Славия у дома и 2:1 над Етър във Велико Търново.

Мачът в Разград ще е първи официален мач за новия наставник на тима Душан Керкез. В лагера на пловдивчани има доста проблеми и цели седем души са аут. Мохамед Брахими, Дилан Мертенс, Амаду Думбуя, Уме Емануел и Реда Рабей са контузени, титулярният вратар Хидайет Ханкич получи травма по време на тренировка и също е аут, а Станислав Работов е с вирусно заболяване.

Керкез със сигурност ще има затруднения при визитата си в Разград.

Източник: Topsport.bg

Последни новини