Магията на efbet Лига: Локомотив (Пловдив) и Хебър си вкараха седем гола, "смърфовете" остават на върха

Магията на efbet Лига: Локомотив (Пловдив) и Хебър си вкараха седем гола,

Topsport.bg

25-08-2023, 23:14

Локомотив (Пловдив) победи Хебър в запомнящ се мач от 7-ия кръг на efbet Лига. "Смърфовете" се наложиха с 4:3 като гост в Пазарджик след драми и обрати. Така Локомотив остава лидер в класирането с 19 точки. Съставът на Любослав Пенев пък е 4-ти с 11 пункта.

Срещата започна вихрено. В 3-ата минута Ангел Лясков получи на левия фланг, центрира в наказателното поле, където Минчев отигра и подаде на Джовани, който мигновено стреля, давайки ранна преднина за "смърфовете". Осем минути по-късно, Георги Николов получи подаване в дълбочина и се вклини между двама бранители на Локо, за да матира мрежата на Динко Хоркаш за 1:1.

В 18-ата минута обратът бе пълен. Роберт Мазан проби отляво и центрира в наказателното поле, където Георги Николов засече и с едно докосване вкара в близкия ъгъл второ попадение, за 2:1.

В 25-ата минута драмата продължи. След изпълнение на корнер, Минчев подаде към Калоян Костов, който стреля по земя. Имаше съмнения за засада, но ВАР потвърди гола. В 38-ата минута, след бърза атака Джовани Маркес излъга вратаря и даде прострелен пас успоредно на голлинията, двама защитници се разминаха и Дион от около пет метра стреля за 2:3.

Минута преди края на редовното време на първата част, след корнер се получи двоен рикошет в играчи на Локомотив и Георги Николов засече от няколко метра на празна врата, за да оформи своя хеттрик. В добавеното време на полувремето, Локомотив успя отново да поведе. След изпълнение на фаул на Джовани, Ефе Али засече с глава и вкара седмия гол в мача, само за едно полувреме.

През втората част не паднаха нови голове. Двата отбора се бориха лъвски и не разочароваха препълнения стадион в Пазарджик.

В последните минути на редовното време, Георги Николов стреля много опасно и бе близо до четвърти гол, но Хоркаш показва отново класа и изби в корнер. В следващия кръг Хебър гостува на Левски, а Локомотив посреща Крумовград.

Източник: Topsport.bg

Последни новини