НА ЖИВО В NOVSPORT: Кулминацията на празненствата на ЦСКА идва срещу Лудогорец

НА ЖИВО В NOVSPORT: Кулминацията на празненствата на ЦСКА идва срещу Лудогорец

Novsport

05-05-2018, 18:00

 Основната част от празненствата по случай 70-годишнината на ЦСКА започва на Националния стадион "Васил Левски", където в 20:00ч. "армейците" посрещат новия-стар шампион на България Лудогорец в мача от  33-ия кръг на родното първенство. 

Очаква се по трибуните да се съберат над 25 хиляди души, които да наблюдат както честванията на юбилея за ЦСКА, така и очакваната с огромен интерес среща между първия и втория в Първа професионална лига. 

Със сигурност ЦСКА ще се хвърли всички сили, за да зарадва феновете си на днешния празник, след като поредицата от негативни резултати в последния месец доведоха до отпадане на полуфинала за Купата на България от Левски, както и загуба и на теоретични шансове за титлата след поражение от Ботев (Пловдив) в предишния кръг. 

Повторен дебют начело на "червените" ще направи Христо Янев, който беше назначен за старши-треньор в началото на седмицата, след като Стамен Белчев се раздели с клуба заради неубедителното представяне на тима. 

Празненствата в цяла София текат още от първите часове на днешния ден, след като малко след полунощ сериозна група от фенове на "армейците" сътвориха пирошоу на "Орлов мост", с което на практика дадоха тон за празника.

Сутринта ръковдството на клуба получи плакет с Почетен знак от президента на Република България Румен Радев по повод 70-годишнината от създаването на отбора и за значим принос в развитието на българския спорт и спортната слава на страната.

По-късно през деня към празненствата на стадион "Българска армия" се присъедини и собственикът на клуба Гриша Ганчев. “Пожелавам на всички да са здрави и да отстояват любовта си към този велик клуб”, заяви шефът на ЦСКА.

Преди началото на мача специални плакети за своя принос към развитието на различните видове спорт ще получат повече от 400 от легендарните състезатели на клубовете на ЦСКА.

Военновъздушните сили на България пък ще се включат в празника с полети със самолети и вертолети над Националния стадион. Акробатите на ЦСКА ще изпълнят съчетания на една от любимите песни на червените фенове, а зрителите по трибуните ще могат да се насладят и на още изненади, които ръководството на "армейците" е подготвило за юбилея.

За днешния мач Христо Янев трябва да се справя с доста контузени футболисти, като освен Едвин Джеси и Барт, които получи проблеми наскоро, извън строя за дълго са и Китанов, Дюлгеров, Укра, Енрике и Фернандо Каранга.

Димитър Димитров пък не може да разчита на контузения Анисе, а в лазарета през тази седмица е влязъл и Лукоки. Горалски е наказан, а станалият наскоро баща Вандерсон си е заминал за Бразилия.

Както винаги, NOVSPORT ще проследи всичко най-интересно от празненствата на Националния стадион "Васил Левски" и събитията по време на мача между ЦСКА и Лудогорец чрез традиционното си чат-описание.

Източник: Novsport

Последни новини