Томаш: Когато не можеш да спечелиш един мач, е важно да не го загубиш

Томаш: Когато не можеш да спечелиш един мач, е важно да не го загубиш

Topsport.bg

03-11-2023, 22:08

Старши-треньорът на Локомотив (Пловдив) - Александър Томаш, говори след дербито с Ботев на "Колежа" от 16-ия кръг на efbet Лига, завършило при нулево равенство. Той сподели, че отборът му е спечелил точка, след като "смърфовете" бяха тотално надиграни.

"Трябва да сме доволни, че спечелихме точка, Това е дерби, няма общо с останалите мачове. За мен това е четвърто дерби, виждам през седмицата еуфорията у феновете и футболистите. Атмосферата на стадиона може би ни повлия. В средата на сезона сме с къса скамейка. Имаме много неща, с които можем да се оправдаваме.

Когато не можеш да спечелиш един мач, е важно да не го загубиш. Направихме го с мъжество за нашите фенове, може би грозно. Не може първата ситуация на наш защитник да е жълт картон в седмицата минута. Съжалявам, че не победихме на техния стадион, но може би спечелихме точка. Губихме много единоборства. Всеки втори пас ни беше грешен.

Изградихме стил и начин на игра, с който всеки отбор се съобразява. Не е лесно да устояваш всеки един мач и да излизаш от тази преса, която е срещу теб. Нещото, от което съм недоволен, е, че трябват ротации, но за да правиш ротации, трябват футболисти. С мъжество защитихме честта на "черно-бялата" част от Пловдив.

Срещу всички отбори, срещу които играхме, вадят двамата външни и централния нападател и вкарват нови, не може само едни нови футболисти. Лео Сена е групата, за да е с момчетата, контузен е и не може да влезе, Тошко Павлов също. Не наложихме нашия начин на игра, но за това има определени фактори.

Доста е трудно, не е само моя заслугата, а на психоложката, ръководството. Когато ти звънят агенти и ти казват откъде имаш оферти, няма как да не ти повлияе. На зеления терен никой няма да те пита какви оферти имаш. На зеления терен трябва да се покажеш, за да ядеш бял хляб.

Не правим трагедия. Тази серия от девет поредни победи е благодарение на футболистите, не е лесно. Убеден съм, че феновете са горди с футболистите", завърши Александър Томаш.

Източник: Topsport.bg

Последни новини