ЦСКА изпусна Левски, "сините" продължават да са без победа в дербито три години

ЦСКА изпусна Левски,

Topsport.bg

17-04-2022, 18:55

ЦСКА и Левски не се победиха в първия кръг от плейофната фаза в efbet Лига. Двубоят на стадион "Васил Левски" завърши при резултат 0:0, а отборът, който повече трябва да съжалява за пропуснатите възможности е този на "червените".

Двубоят започна равностойно и в 11-а минута Левски получи добра възможност. "Сините" организираха бърза контраатака, при която Уелтън се откъсна зад защитата на ЦСКА, напредна с топката и стреля от границата на наказателното поле, но твърде разочароващо и топката прелетя високо над вратата.

В 17-та минута Марин Петков получи извеждащ пас от Илиян Стефанов, измъкна се зад гърба на Мазику, който обаче направи страхотен шпагат и компенсира грешката си. Петков имаше претенции за нарушение, но съдията правилно остави играта да продължи. Секунди по-късно Илиян Стефанов се отличи с индивидуален пробив в полето на ЦСКА, елиминира двама бранители в червено и стреля към вратата, но топката премина покрай десния страничен стълб на Димитър Евтимов.

Четвърт час преди края на първата част Уелтън изпревари Иван Турицов за една спорна топка и навлезе в наказателното поле, елиминира Амос Юга, но вездесъщият през първото полувреме Турицов се бе върнал и с шпагат пресече опита за центриране на бразилеца.

До края на първото полувреме не се случи нищо интересно, като двата тима се прибраха на почивка без да имат отправен точен удар към двете врати.

Второто полувреме започна на доста по-високи обороти и само три минути след подновяването на играта Левски имаше добра възможност. Драган Михайлович центрира прекрасно към Билал Бари, който бе непокрит в наказателното поле и от дузпата нанесе удар с глава, който обаче бе твърде слаб и неточен.

Първата отлична възможност за гол и първият точен удар дойдоха в 58-а минута. Маурисио Гарсес елиминира Цунами и центрира към наказателното поле. Йоан Баи достигна до топката и върна към Кери, който стреля, но Николай Михайлов успя да спаси с върха на пръстите си. Това бе първият точен удар в мача.

В 72-а минута Маурисио Гарсес прати топката в мрежата на "сините", но страничният съдия отмени попадението за засада.

Пет минути преди края отбраната на "сините" бе разсечена със страхотно подаване към Маурисио Гарсес. Бразилското крило на "червените" напредна с топката, навлезе в наказателното поле и нанесе удар, но той премина над вратата. Това бе златна възможност за ЦСКА.

В последната минута на добавеното време Жеферсон можеше да донесе успеха за "армейците", но изстрелът му мина над гредата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини