Черно море показа невероятен характер и триумфира драматично над Етър, изравнявайки се с лидера ЦСКА

Черно море показа невероятен характер и триумфира драматично над Етър, изравнявайки се с лидера ЦСКА

Topsport.bg

02-12-2023, 16:59

Черно море победи изключително драматично последния Етър в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. "Моряците" триумфираха с 2:1 в самия край на двубоя на стадион "Ивайло". По този начин тимът на Илиан Илиев се изравни по точки с лидера ЦСКА.

Варненци стигнаха трудно до попадение през втората част, а в добавеното време Етър получи много спорна дузпа. В последните секунди на двубоя обаче Васил Панайотов вкара попадение, носейки безценните три точки за Черно море.

Срещата започна с битка. В 20-ата минута Исмаил Иса върна от аутлинията назад към Мазир Сула, който стреля опасно, но играч на Етър изби. Черно море бе много близо до това да поведе в резултата в 43-ата минута. Мазир Сула стреля от фал, а топката срещна напречната греда на вратата на Етър. След това топката попадна на крака на Пабло Гарсия, който при добавката стреля, но право в ръцете на Мартин Величков.

През втората част "моряците" продължиха упорите да търсят попадението. В 59-ата минута го намериха. Александър Василев центрира в наказателното поле, където Влатко Дробаров стреля с едно докосване от въздуха, вратарят докосна топката, тя се удари в горната греда и влезе.

В заключителните минути Васил Панайотов опита удар с глава, но топката премина на около метър от левия страничен стълб на вратата.

В 87-ата минута Мазир Сула получи втори жълт картон след като бе фаулиран от Кольо Станев и реагира остро срещу съперника и го събори на земята.

В добавеното време, реферът Ивайло Стоянов отсъди изключително спорна дузпа за Етър заради игра с ръка на Влатко Дробаров. Мартин Тошев изпълни точно и изравни резултата.

"Моряците" обаче не се предадоха. Васил Панайотов се възполва от сериозна грешка в отбраната и вкара в последната секунда на мача за крайното 1:2.

Източник: Topsport.bg

Последни новини