„Червените“: Мачът с Лудогорец е най-важен, защото ЦСКА може да е шампион! (ВИДЕО)

„Червените“: Мачът с Лудогорец е най-важен, защото ЦСКА може да е шампион! (ВИДЕО)

Novsport

10-05-2019, 12:45

“Изключително важна среща ни предстои. Този двубой, ако го спечелим, ще ни даде психологическо предимство до края на първенството, което се надявам да ни помогне да спечелим и шампионата.“

Това каза временният наставник на ЦСКА Добромир Митов в навечерието на дербито с Лудогорец.

Сблъсъкът за върха в Първа лига е на „Българска армия“ в събота от 20:15 часа, а преди него „червените“ изостават с три точки от шампионите, които оглавяват класирането със 71 в своя актив.

„Имаме проблеми с отделни състезатели, но медицинският ни екип се старае да ги възстанови. Правим всичко възможно Николай Бодуров също да е готов на сто процента. Иначе знаем какво ни очаква, говорили сме с футболистите, те осъзнават важността на срещата и вярваме, че ще се поздравим с успеха“, обясни Митов, а после бе запитан кой точно реди състава след раздялата с Любослав Пенев.

„Решенията за титулярите и схемата ги взимаме съвместно с Люпко Петрович и Димитър Пенев. Разговаряме и заедно преценяваме кое ще е най-доброто за отбора. Ние сме домакини и трябва да спечелим този мач! Вкъщи и стените помагат, нали така беше. Лудогорец не са непобедими, нали така. Вярваме в нашите футболисти и сме уверени, че публиката ни ще дойде, за да ни подкрепи”, посочи той, докато Люпко Петрович бе попитан как се чувства предвид факта, че е бил начело на Левски, а в момента работи на „Армията“.

“Аз съм професионалист Работил съм в над 20 клуба по целия свят. Работил съм и в Левски, който е голям клуб, също както и ЦСКА. Трудихме се максимално много. Мотивирани сме много и излизаме за победа.”

Почетният президент на „червените“ Димитър Пенев пък заяви:

“Всеки ще иска да спечели един такъв мач и да се даде 100% заявка ЦСКА да стане шампион. Предимството ни е в домакинството. Желанието ни ще е по-голямо за победа от това на Лудогорец. Дано да имаме късмет…”

Цялата пресконференция вижте тук:

Източник: Novsport

Последни новини