Дунав търси първи успех срещу Верея в елита

Дунав търси първи успех срещу Верея в елита

Novsport

24-02-2018, 07:23

 Дунав приема Верея с надеждата да запише днес първа победа над съперника на ниво елит. През миналия сезон заралии биха у дома и измъкнаха 0:0 в Русе. През есента те отново удариха удариха драконите на сбоя стадион, а през пролетта на миналата година го елиминираха на четвъртфинал за купата. Така откакто двата тима станаха част от елита - сезон 2016/17, Верея има 3 победи и равен срещу Дунав. Русенци са вкарали и едва един гол във въпросните четири срещи - през есента при 1:2 в Стара Загора. Точен бе Ненов.

Драконите започнаха пролетния дял с победа над последния Витоша в Бистрица и сега са амбицирани да запишат и първи дубъл през кампанията. Досега те нямат два поредни успех. Верейци пък бяха разбити с 0:5 от ЦСКА у дома при подновяването на шампионата и това няма как да не се отрази на психиката им.

Очаква се наставникът на домакините Малин Орачев да се довери на изпитаното пра-вило, когато отборът върви, промени да не се правят. Така той най-вероятно ще заложи на същите 11 от двубоя с Витоша. Тогава с два гола се отличи Васил Шопов. През седмицата халфът имаше леки болежки, но бе вдигнат. Това направи новият лекарски щаб на Дунав. Клубният доктор на русенци д-р Ивайло Якимов, ще продължи професионалната си кариера в кипърския Анортозис. "Никога няма да спрем човек, който има желание да се развива. Д-р Якимов е страхотен професионалист и е нормално да продължи кариерата си в някой по-голям отбор", заявиха от клуба.

Източник: Novsport

Последни новини