Малин Орачев дебне за каре от "Ивайло"

Малин Орачев дебне за каре от

Novsport

17-06-2018, 10:30

Старши треньорът на Дунав Русе Малин Орачев следи ситуацията около четирима играчи на Етър. Това са Стефан Неделчев, Ерик Почански, Иван Вълчанов и Румен Руменов. Договорите на карето с болярите изтичат и с тях предстоят преговори. Най-силно е желанието на Орачев за Почански и Руменов, които да засилят конкуренцията в атака и средата на терена. Последният, с когото Дунав се раздели, бе капитанът Диян Димов, който подписа с ЦСКА 1948. В посока Ботев Пд пое Васил Шопов, а Карагарен парафира с другия пловдивски клуб Локомотив. Бразилецът Жатоба пък ще бъде продаден. Тръгнаха си още Ненов и Милчев, които отидоха в Ботев Враца. Така реално Малин Орачев има да запълва доста пробойни. Драконите започват подготовка в понеделник.

Предложение за откриване на концесионна процедура за спортния комплекс "Дунав" пък е внесъл кметът на Русе Пламен Стоилов. За него местният парламент ще се произнесе на предстоящото за 21 юни общинско заседание.

Концесията ще е за срок от 35 години. Тя включва ползване на стадион "Дунав" с площ 23 865 кВ. метра, четириетажна административна сграда с площ 477 квадрата, обект с площ от 470 квадрата, поземлен имот от 7555 квадрата, трасе за стрелба с лък с площ 7865 квадрата, едноетажна сграда от 192 кв. м. Отделно от това има плувен басейн с построени сгради с обща площ 1658 кв. м, и още една сграда от 111 квадрата.

Концесията ще се реализира, след като приключи 10-годишният договор за наем, който е подписан през януари 2009 г. Бъдещият концесионер трябва да инвестира в ремонт на тревното игрище, да изгради изкуствен терен, отговарящ на изискванията на БФС за провеждане на официални футболни срещи, с 4 съблекални. Концесионерът ще трябва също да доизгради хотела към комплекса, да ремонтира съществуващия басейн и трасето за стрелба с лък. Трябва да изгради спортни зали и LED дисплей на трибуната, като за всички дейности ще са фиксирани срокове 6 бъдещия договор.

Една от важните цели на концесията е спортният комплекс "Дунав" да се развие като функционален и привлекателен център с условия за провеждане на официални футболни срещи до ниво Трета лига.

В края на 2015 г. в Община Русе било депозирано желание за концесия от страна на "РДС Инвест" ЕООД - фирма на президента на драконите д-р Симеон Симеонов. Намерението на отбора е да по-

В Дунав имаха поводи за радост в края на сезона, след като се спасиха в баража с Царско село, но сега ще градят отбор наново получи права да стопанисва пълноценно клубния си стадион и да модернизира спортните съоръжения. През октомври миналата година "РДС Инвест" ЕООД е преобразувано в еднолично акционерно дружество. Очаква се и сега д-р Симеонов да кандидатства за концесията, пише dunavmost.com.

Източник: Novsport

Последни новини