Арда - Локомотив (София), силно начало за домакините

Арда - Локомотив (София), силно начало за домакините

Topsport.bg

11-08-2023, 19:16

Отборите на Арда и Локомотив (София) се изправят един срещу друг в  рания петъчен двубой от програмата на efbet Лига. Мачът стартира в 19:00 часа.

Арда успя да надвие единствено Ботев (Пловдив) - като гост на "Колежа" с 2:0. Срещата със столичните "железничари" идва 24 часа след рождения ден на клуба от Кърджали, който отпразнува вчера 99 години от създаването си.

Пред наставника на домакините Александър Тунчев няма сериозни кадрови проблеми, като той ще може да разчита на основното ядро футболисти в срещата с Локомотив. Специалистът многократно е споделял, че подхожда различно спрямо всеки отделен двубой, като не е ясно дали ще заложи на един чист централен нападател и срещу "червено-черните". Срещу "канарчетата" като титуляр стартира Преслав Боруков, а в средата на второто полувреме на негово място влезе завърналият се в клуба Тонислав Йорданов.

Локомотив (София) се намира по-напред в класирането от Арда - "железничарите" имат две точки повече от хората на Тунчев. Само преди два дни клубът от столичния квартал "Надежда" привлече опитния полузащитник Симеон Мечев, който се превърна в деветото лятно попълнение в тима на Стойчо Стоев.

Въпреки че намира на седма позиция в подреждането и има две победи на сметката си от четири мача, ситуацията в софийския клуб отново е нажежена, след напрежението на трибуните на стадион "Локомотив" в предишния кръг. След победата над Пирин (Благоевград) феновете на "червено-черните" излязоха с призив към клубното ръководство относно фирмата, която охранява домакинските мачове на Локомотив.

Главен съдия на срещата е Радослав Гидженов, с помощници Георги Минев и Марио Данаилов. С ВАР ще се занимават Ивайло Ненков и Светослав Енчев. Делегат на БФС е Калоян Панайотов, а работата на реферите зорко ще следи Ахмед Ахмед.

Източник: Topsport.bg

Последни новини