Арда сурово наказа Крумовград за едно полувреме

Арда сурово наказа Крумовград за едно полувреме

Topsport.bg

28-09-2023, 19:54

Отборът на Арда си тръгна с трите точки при гостуването на Крумовград в Коматево, след успех с 3:1 в среща от 11-ия кръг на efbet Лига. Гостите изковаха успеха си през първата част, когато поведоха с три безответни гола.

С успеха играчите на Александър Тунчев събраха актив от 19 точки и временно изпревариха ЦСКА на четвъртото място в класирането. Крумовград записа шесто поражение през сезона и остава на девета позиция с 13 точки в актива си.

Разписаха се Джелал Хюсеинов в 4-ата, Преслав Боруков в 17-ата и Умар Сако в 30-ата. След почивката домакините върнаха едно попадение брез Диего Рапосо.

От първата минута на мача гостите от Кърджали натиснаха своя съперник и закономерно поведоха още в 4-ата минута. Радослав Цонев центрира от корнер и след разбъркване Абубакар Тунгара нанесе удар, получи се рикошет и топката падна на крака на Джелал Хюсеинов, който от непосредствена близост откри резултата.

В 17-ата минута гостите от Кърджали удвоиха аванса си. Играчите на Александър Тунчев организираха бърза атака, при която Станислав Иванов получи отдясно и центрира по земя към наказателното поле, където Серкан Юсеин не успя да изчисти и Преслав Боруков завърши в долния десен ъгъл на Янко Георгиев за 2:0.

Домакините опитаха да отговорят, но безрезултатно. Така в 30-ата минута Арда стигна до трети гол. Умар Сако се разписа, след като засече с глава центриране от корнер.

В началото на втората част Арда можеше да вкара и четвърти гол, но ударът на Абубакар Тунгара мина встрани от вратата.

В 62-ата минута Крумовград намали изоставането си. Лъчезар Котев сбърка пред собственото наказателно поле, от която се възползва Диего Рапосо и преодоля Анатолий Господинов за 1:3.

В следващия кръг Крумовград гостува на Хебър (Пазарджик), докато Арда посреща последния в класирането Етър (Велико Търново).

Източник: Topsport.bg

Последни новини