Бастунов уверен: Имаме предимство пред Левски, очаквам да победим

Бастунов уверен: Имаме предимство пред Левски, очаквам да победим

Topsport.bg

03-09-2023, 18:14

Тимът на Хебър е сред приятните изненади за сезона. Отборът, предвождан от Любослав Пенев, се намира в средата на класирането. От началото на първенството загуби само срещу първите два състава в класирането - Локомотив Пловдив и Черно море, а срещу ЦСКА и ФК ЦСКА 1948 постигна равенства. Сега пред четата на Ел Голеадор предстои ново голямо изпитание в лицето на доскорошния европейски участник Левски. Преди двубоя, пред "Мач Телеграф" говори един от новите играчи в тима - Ангел Бастунов, пристигнал под наем отФК ЦСКА 1948.

"Мачът с Левски е като всеки друг мач. Очакванията ми са да се представим добре и да победим", започна халфът. По думите му отборът от Пазарджик има с какво да изненада именития си съперник. "Може би ще имаме малко предимство предвид факта, че Левски имаше европейски мач в Лигата на конференциите и се очаква да са по-изморени. Другото ни силно качество е колективът. Духът в съблекалнята е на много високо ниво. Надявам се на един добър мач и три точки", добави по темата "Левски - Хебър" Бастунов.

Присъствието на Любослав Пенев в Хебър е ключово за доброто представяне на клуба от началото на сезона, категоричен е атакуващият футболист. "Той ни дава спокойствие, самочувствие, увереност, за да се представяме добре на терена и да играем добре".

"Нямаме конкретна цел. Както гласи клишето - играем мач за мач. Не ни е поставяно нищо конкретно от ръководството", подчерта Бастунов. Седмото място в Първа лига не е химера за Хебър, категоричен е нападателят на отбора от Пазарджик.

"Вярвам, че можем да се борим за седмото място. То дава право на участие в Европа, което ще бъде нещо много хубаво за нашия клуб и вярвам че можем да го постигнем", отсече той.

"Имаме доста млади играчи, които с всеки следващ мач трупат безценен опит и започват да се представят все по-добре, а това помага за добрите резултати на отбора", изтъкна той.

Бастунов сподели, че е лесно и е удоволствие да се работи с треньор като Любослав Пенев "Той има ясни и точни изисквания, които ние играчите гледаме да изпълняваме. Очевидно се справяме, защото виждате, че засега отборът върви добре".

"От него не съм научил едно и две неща, но може би глобално най-важното е винаги да се борим докрай и да не се предаваме, независимо от случващото се на терена и резултата", добави 24-годишният футболист.

Бастунов сподели и личните си цели като играч на отбора от Пазарджик. "На първо място искам да съм здрав, да вкарвам голове, да давам асистенции и да помагам на отбора. Дай Боже, да достигна и до мечтата на всеки един футболист - националният отбор и силен трансфер в чужбина", каза играчът на Хебър.

Източник: Topsport.bg

Последни новини