"Белия балет" с рецитал в Разград! Славия шокира Лудогорец в голово шоу!

Topsport.bg

27-11-2023, 17:16

Славия поднесе голямата изненада на 19-ия кръг от родната efbet Лига, след като победи Лудогорец с 3:2 като гост в Разград за първи път в своята история.

Всичко на "Хювефарма арена" започна с автогол на Франко Русо в 30-та минута, но Рик Джонатан изравни преди почивката. Само за 9 минути след подновяването на играта "белите" нанесоха нови два удара на своя домакин. Първо Мартин Сораков, а след това Галин Иванов се озоваха в прегръдките на своите съотборници. Силите на Лудогорец стигнаха само да върнат едно попадение чрез Кайо Видал в 67-ата минута.

Така Лудогорец вече изостава на 5 точки от лидера ЦСКА, но разградчани са и с мач по-малко. Славия пък се изкачи до 11-то място с 20 пункта.

Точно 30 минути след началото на мача "белите" излязоха напред в резултата. Сон изпълни слаб тъч и Славия отне топката, а Галин Иванов пусна пас вдясно към Денислав Александров. Той опита остър пас към Мартин Сораков, a Франко Русо се опита да пресече, но прати кълбото в собствената си мрежа.

Разградчани бързо можеха да възстановят равенството в 34-та минута, когато Фон Витри центрира точно към РикДжонатан, но бразилецът прати топката високо над гредата с удар от малкото наказателно поле.

Малко преди края на първото полувреме Лудогорец успя да изравни с първия си точен удар в мача. Рик Джонатан реши да пробва късмета си със изстрел от около 20 метра и изненада Светослав Вуцов, който не се намеси по най-добрия начин и топката влетя в мрежата му.

Славия шокира своите домакини с нов гол 3 минути след подновяването на играта. Денислав Александров проби по десния фланг и достави страхотно центриране в полето на Лудогорец, а Мартин Сораков с глава препарира Слуга за 1:2.

Малко по-късно последва нова атака отдясно и нов гол за футболистите на Загорчич! Този път Томбак напредна с топката в крака и центрира по земя. Няколко футболисти се разминаха с нея и тя достигна до Галин Иванов, който не сбърка и наказа Слуга за трети път.

В 67-ата минута разградчани намалиха изоставането си след попадение на появилия се преди секунди Кайо Видал. Той получи подаване от Сон и с глава вкара за 2:3. При попадението имаше съмнения за засада, но съдиите от ВАР решиха, че всичко е било по правилата.

Лудогорец имаше златна възможност да изравни в добавеното време, но Светльо Вуцов блесна със страхотно спасяване след удар с глава на Руан Круз. Вратарят до голяма степен изкупи вината си за първото попадение на Лудогрец, а минутка по-късно реферът узакони успеха на "белите".

Източник: Topsport.bg

Последни новини