Влади Въргала: Съчувствам на Тити, той е добър визионер и лош селекционер

Влади Въргала: Съчувствам на Тити, той е добър визионер и лош селекционер

Topsport.bg

09-09-2022, 23:27

Левски записа пет поредни победи в първенството, в които не допусна гол в своята врата. По всички тези теми "Тема Спорт" говори с популярния привърженик на Левски Владислав Карамфилов - Влади Въргала.

На кои постове трябва да се подсили Левски, за да бъде по-стабилен и конкурентен?

-Виждам, че има нужда от финансово подсилване, а за спортно-техническата част - каквото Мъри каже. Така трябва да бъде. Станимир Стоилов беше един от най-стабилните централни защитници и сега изгради уникална отбрана в Левски. На всички е ясно, че има колебания на вратата. Нещото, в което един отбор или има късмет, или страда. Не искам да казвам абсолютно нищо, което да внесе тревоги и напрежение в момчето под рамката сега. Прави всичко по силите си, но му е нужно време. Всеки иска да има добър реализатор в Левски. Халфовата линия се представя на ниво. Да, не във всеки мач всичко се получава, но трябва да сме доволни от представянето на отбора. Филип Кръстев е изключително полезен. Смятам, че чисто футболно Левски е структуриран добре за задачите, които му предстоят в първенството.

Очаквате ли смяна на собствеността в близко бъдеще?

-В тези изключително тежки времена не виждам къде може да има някаква конкретика. Настоящето е такова, че спонсорите търсят спонсори. Истината е, че с парите на феновете много трудно ще се получи. Особено в тежките месеци, които предстоят. Чета и слушам, но никога не обръщам внимание на приказките, преди да са станали реалност, защото кажете ми една логическа причина някой да дойде и да инвестира в български футболен клуб. Левски в момента е на заеми и неотложени плащания. Сега можем да сме тип страна от Третия свят, в която духът и талантът на футболистите могат да решат съдбата на отбора. Не сме такава структура, която в момента да отговаря на футболния маркетинг - да купува и продава играчи. Но свалям шапка на Наско Сираков. Той пренесе подвизите си със синята фланелка и в ръководството. Вярвам, че ще успее. В момента съчувствам на Тити Папазов. Той е много добър визионер и много лош селекционер. Първият, който има визия как трябва да се направи и след това винаги бива изритан, а не избутан. В случая достойнството и личността на Тити са подложени на невероятни атаки и унижения. Не сме първи приятели, но в годините съм бил свидетел на нещата, които е поемал да прави. Отговорностите, които поема. Знае го и въпреки това го прави. Лудите правят революциите, а накрая винаги ги бесят. Мъчно ми е за Тити. Всяка атака срещу него е от някакъв интерес, а не е обективен линч. В Лудогорец всичко си изградиха, но там е - който плаща на цигуларя, той поръчва музиката. Във всичките ни грандове има драми. Славия защо е стабилен клуб? Защото нямат големи амбиции и всеки се побира според чергата си. Но там е, където Венци Стефанов сложи колчетата, белите стоят там. Това е истината.

Каква е оценката ви за представянето на Левски от началото на сезона, и какво очаквате от предстоящите мачове с Локомотив София и ЦСКА?

-Много ме заболя след мача с Хамрун, защото си го бях пожелал като подарък за рождения ден. Точно тогава беше, но не се случи това. Съжалявам за феновете, отбора и труда, който положиха всички. Заслужаваха този празник да се случи. След мача за Суперкупата също ме заболя. Но в следващия момент погледнах и си казах, че едно нещо, за да не се случи, то е имало причина. А тя е, че въпреки чужденците в Левски, си оставаме български отбор (смее се). Ако бяхме постигнали тези успехи, щяхме да си повярваме много и фенове, и футболисти. Щяхме да забравим сиромашията и изведнъж да пропаднем. Това беше отрезвяващо. Истината е, че птицата Феникс бе кацнала в емблемата на Левски и двата споменати мача бяха за сините, но това, че загубиха, има и положителна страна. Продължавам да съжалявам, както всички левскари, но трябва да се върви напред. Колкото до предстоящите мачове, Левски върви добре в първенството. В момента Локомотив София е отбор, който все още търси облика си. Имали сме лоши дни в "Надежда", но сега ще се подходи със самочувствие и очаквам победа. Срещу ЦСКА ме притеснява, че когато са най-зле, са ни побеждавали (смее се). Това е най-чаканият мач. Левски трябва да си вярва. За мен такива мачове са треньорски и съм спокоен.

Източник: Topsport.bg

Последни новини