Георги Цветков-Цупето: Левски ще се върне на мястото, което му се полага

Георги Цветков-Цупето: Левски ще се върне на мястото, което му се полага

Topsport.bg

25-02-2022, 21:30

Бившият футболист на Левски Георги Цветков-Цупето даде интервю пред "Тема Спорт", в което сподели наблюденията си върху представянето на сините в първия мач за годината срещу Локомотив Пловдив (2:1). Славният ветеран, който често може да бъде забелязан на "Герена", говори и за ролята на Станимир Стоилов за изграждането на отбора, както и за предстоящите трудни двубои на столичани в първенството.

Г-н Цветков, присъствахте на поднасянето на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в събота. Там имаше много фенове на сините, които след това направиха шествие до стадион "Георги Аспарухов". Как го изживяхте вие?

- Чувството да присъстваш сред толкова много привърженици на Левски е страхотно. Тържествена атмосфера, приповдигнато настроение, беше наистина вълнуващо. Показателно е за обичта към Апостола на свободата и клуба Левски. След това шествието бе уникално и феновете за пореден път доказаха, че са най-добрите в България.

Левски стартира пролетния дял от шампионата с победа над Локомотив Пловдив с 2:1 на "Герена". Как ви се видя играта на сините в този двубой?

- Левски заслужаваше победата. Както се казва, мачът си беше за сините. Показаха добра игра, но имаше и моменти, в които нещата на терена не стояха както трябва. Важен е успехът и че отборът напредва. Левски има потенциал и играта на тима е съвсем друга от тази, която наблюдавахме през миналата година. Положително се развиват нещата. Да, ще има спадове по време на мачовете, но отбор не се прави от днес за утре, а постепенно. Младите вече показват израстване, а новите попълнения демонстрират добри качества, които дано развият на "Герена" и да помогнат на отбора.

Усеща ли се вече работата на Станимир Стоилов начело на Левски?

- Да, разбира се. Първо, Мъри е доказан треньор и вече е показал, че може да изгражда успешни отбори, а след това се вижда, че се опитва всеки ден да го приложи и в настоящия тим. Вече започват да се виждат наченки на това в играта на сините. Тимът практикува сега друг стил. Залага се на агресивност в половината на съперника, футболистите се движат по-компактно и топката се разиграва продължително. Всичко това е благодарение на Станимир Стоилов и неговия щаб. С идването им отборът заигра по съвсем различен начин. Според мен клубът и всички, които обичат Левски, спечелиха със завръщането на Мъри. Чест му направи това, че в началото, когато бяха зле нещата в клуба, той се отказа да взима заплата, докато не се оправят нещата.

Предстоят тежки мачове за Левски с ФК ЦСКА 1948, ЦСКА и Лудогорец. Какви са очакванията ви от тези двубои?

- В тях най-много ще си проличи дали действително сините тръгват нагоре и отборът ще си свери часовника докъде е стигнал в развитието си. Но нещата вървят и рано или късно ще бъдат така, както трябва да бъдат. Левски ще се върне на мястото, което му се полага.

Следващата седмица сините се изправят срещу наглед лесен противник като Септември София за Купата на България. Имат ли шанс възпитаниците на Станимир Стоилов да спечелят този трофей?

- Предстоящият двубой със Септември София изглежда наистина лесен. Левски не трябва да има никакъв проблем с отстраняването им. Преди това сините си поставиха целта да спечелят купата и според мен до последно ще гонят трофея, а като познаваме и Мъри, съм сигурен, че ще се случи. Друго, което ще търси отборът, е по-горно класиране и влизане в тройката. Дано успеят да постигнат това и да спечелят място в европейските клубни турнири. Това е от значение и там още повече ще си проличат нещата как върви развитието на тима.

Източник: Topsport.bg

Последни новини