Да, Ел Маестро не е магьосник! Не, той не е провел подготовката на ЦСКА...

Да, Ел Маестро не е магьосник! Не, той не е провел подготовката на ЦСКА...

Topsport.bg

06-08-2023, 22:35

ЦСКА не победи Славия. Стигна само до 1:1 с "белите" на "Армията". И това се приема като провал. Нормално да е така. Не е нормално след мача фенове пак да обиждат футболисти заради цвета на кожата им. Грозно е! През миналия сезон ЦСКА беше на косъм до титлата с почти същия състав. Но, всеки избира сам как да реагира. Едни псуват и обиждат, други аплодират. Сектор "Г" изпрати "червените" с освирквания, Сектор "А" с окуражителни ръкопляскания. 

Треньорът Нестор Ел Маестро пък каза пред медиите, че трябва време и не е магьосник. Ами, така е! Не е с вълшебна пръчица в ръка. И не той е провел лятната подготовка. Наистина ли не виждате, че играчите едва се движат по терена! Че нямат никаква физическа сила?! Предсезонната подготовка е от решаващо значение за представянето на даден отбор през целия полусезон, докато дойде следващата. Това и децата го знаят. Ама нито дума от някои недоволни, защото тогава начело беше любимецът Саша Илич. 

Колкото и да е неприятно, колкото и да си повтаряме как в ЦСКА няма време и се търсят резултати на момента, и Пеп Гуардиола да дойде, "армейците" няма от първия мач да играят като Манчестър Сити. Не минава и без коментари от сорта на "детето ми плаче, какво да му обясня". Ами, сигурно и децата-фенове на Сити днес са плакали, а тези на Арсенал са се радвали. Спорт е! Футбол е! Всеки отбор минава през период на игрова криза. Сега ЦСКА е в такава и със сигурност няма да излезе по-бързо от нея с призиви за оставки, смяна на ръководството и маймунски звуци по адрес на футболисти. Това само пречи. 

Оценка на Ел Маестро може да се дава едва, след като отборът е изиграл поне 5-6 мача под негово ръководство, не след един или два. За ЦСКА идва може би най-сериозният тест - гостуване на Лудогорец. Напрежението на "Армията" може да се среже с нож, а не трябва да е така точно преди дербито. Колкото и да боли, колкото и да е трудно, дайте още малко време. Послушайте съвета на човек като Георги Атанасов, който през годините си е заслужил уважение от "червената" общност. Наскоро той призова пред ТОПСПОРТ същата тази общност за търпение, за мисъл, която не се превръща в лудост под силата на негативните емоции. 

Не се опитвайте да развалите всичко с лека ръка заради отпадане от Европа, колкото и срамно да беше то, гарнирано с едно равенство срещу Славия. ЦСКА трябва да гони целите си, а най-голямата е нов стадион. Сега в клуба има хора, които да го направят. И, да, футболистите трябва да се ядосат. Да покажат точно в Разград, че имат качества. Да играят със сърце. Друг е въпросът, дори и с всичкото си сърце да се хвърлиш, дали краката те държат... Подготовката! Разковничето е там! Не го ли виждате?! 

Източник: Topsport.bg

Последни новини