Дарлан е 21-вият бразилец в Левски

Дарлан е 21-вият бразилец в Левски

Topsport.bg

30-07-2023, 19:14

25-годишният Дарлан ще е 21-вият бразилец, който облича фланелката на сините, отбелязва "Тема спорт". Полузащитникът се присъединява към сериозната бразилска колония в Левски - Цунами, Уелтън, Роналдо и Рикардиньо.

През годините част от сънародниците му оставиха трайна следа при столичани, но други се провалиха с гръм и трясък. Номер едно безспорно е бразилецът Лусио Вагнер. Левият бек, който бе част от Синята приказка и достигането до 1/4-финал в УЕФА и груповата фаза на Шампионската лига през 2006 година. Той участва в цели 177 мача за Левски. Бе основна част в онзи състав на Станимир Стоилов и именно той най-често се нагърбваше с изнасянето на топката от защитата към халфовете и нападателите.

В любимци на феновете се превърнаха и нисичките бразилци Жоазиньо и Зе Соарес. Фланговите нападатели бяха част от отбора, спечелил последната титла през 2009 година.

Пионерът бе Леонидас Ферейра (3 мача без гол). В по-късен етап Ривалдиньо - син на бразилската легенда Ривалдо, игра също на "Герена". Той вкара само един гол, при това от дузпа, в 14 двубоя във всички турнири за тима. Дори и бразилецът, пристигнал с най-голяма трансферна сума в Левски - Жеан Карлос, за когото бяха платени около 1 милион евро, така и не се наложи. Той остана само година в състава, като се разписа 8 пъти в 20 срещи.

Източник: Topsport.bg

Последни новини