Ивайло Петев: Играхме безгрешно в защита, трите точки бяха много важни

Ивайло Петев: Играхме безгрешно в защита, трите точки бяха много важни

Topsport.bg

01-10-2023, 23:06

Наставникът на Лудогорец - Ивайло Петев, коментира победата на неговия отбор над Левски с минималното 1:0.

"Мачът бе изпълнен с много единоборства и тичане. Чак толкова футбол нямаше - отстъпи на единоборствата. Зарядът бе голям и се получи дерби. Използвахме една от нашите ситуации, за да вкараме. Днес играхме безгрешно в защита, тъй като в предните мачове загубихме точки от индивидуални грешки.

Неутрализирахме опитите на Левски пред нашата врата. Второто полувреме можехме да развием по-добре и да отбележим втори гол. Трите точки бяха много важни и съм доволен. Поздравявам всички играчи и публиката. След 4 дни имаме нов мач.

Винаги в дербитата и в Европа сме показвали друго лице, ако сравним някои мачове в първенството. Изгубихме много точки в индивидуални грешки и подценяване на ситуацията. Това е нещо, върху което трябва да работим.

Левски повече контролираше топката в средната зона. Мога да кажа, че в последните 20 метра нямаха чисто положение. Знаехме, че ще имаме възможност да контраатакуване. За наша жалост е, че не успяхме да развием нашите атаки. На всяка цена бранехме гола, който имахме предимство.

За всеки мач се стремим да подхождаме професионално. Дербитата, които са с Левски и ЦСКА, са малко по-специални мачове. Тук беше важно да бъдем отговорни и всеки да даде максимума", заяви още специалистът.

Той не пожела да коментира съдийските отсъждания, като заяви, че има много повторения, които да бъдат гледани.

"Естествено, че Левски е конкурент. Играе добър футбол. Естествено ги виждам като претендент за титлата. Имат добри играчи. Има изключително мачове до края, борбата ще е тежка. Това е един мач, който трябваше да спечелим и съм радостен, че го направихме", завърши Ивайло Петев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини