Костов: Ако кажа какво се случва в съблекалнята на Левски, някой може да се разчувства

Костов: Ако кажа какво се случва в съблекалнята на Левски, някой може да се разчувства

Topsport.bg

02-12-2023, 20:11

Старши треньорът на Левски Николай Костов похвали своите футболисти след успеха с 3:0 над Локомотив Пловдив в мач от 19-ия кръг на българския футболен елит.

"Искрено се надявам да се работи по-лесно и съм сигурен, че ще се работи по-лесно, тъй като имаме играчи, които се възстановяват. Заслужено победихме Локомотив - един от най-добре играещите с топката. Първото полувреме разчитахме на висока преса и активна игра, не дадохме почти никакви възможности за бързи атаки. Имахме щастието да отбележим два гола. Тази играе коства разход на много енергия. Второто полувреме трябваше да сме по-организирани в дефанзивен план, с което дадохме инициативата на Локомотив. Поздравявам играчите ни, които се раздадоха и наистина заслужено победихме", заяви наставникът на "сините" минути след края на мача на стадион "Георги Аспарухов".

Той коментира завръщането на Уелтон и Цунами сред титулярите: "Това са лидерите на нашия отбор. То е ясно за всички, че нашият отбор, когато е без основни играчи, има друг облик. Не можем да пресираме високо. Радвам се, че полека-лека се възстановяват. Надявам се, че ще завършим добре шампионата".

"Като цяло съм доволен, защото и други пъти сме вкарвали при стандартни положения. Създаваме постоянно напрежение, стараем се да го правим. Мисля, че имаме успешна игра в атака при стандартните положения", доволен е треньорът на Левски.

Той не пожела да коментира с подробности ситуацията с Андриан Краев: "В такива подробности не мога да влизам. Краев е много важен, ценен наш играч, когато е концентриран и се влага за отбора. Дори когато греши, ние му прощаваме, защото грешките му изглеждат различно. По-добре да оставим тези неща, които са в съблекалнята, да си останат между нас, защото може да разчувстват някои хора.

Изостряме вниманието във всеки мач. Изостанахме в точките, причините са обективни и субективни. Има още 2 мача, надявам се да ги изиграем достойно и да ги спечелим, за да върнем усмивките на нашите почитатели", каза Костов за предстоящите мачове на тима.

"Ще го оставя без коментар, защото два пъти взех отношение по темата, защото моите думи не се приемат така, както аз искам и съм неразбран, затова оставам без коментар", завърши Костов по отношение на разделението между феновете на Левски.

Източник: Topsport.bg

Последни новини