Костов: Отдалечаваме се от челните места, но ще се справим

Костов: Отдалечаваме се от челните места, но ще се справим

Topsport.bg

01-10-2023, 23:16

Наставникът на Левски - Николай Костов, не остана доволен от третата шампионатна загуба на "сините", дошла при домакинството на Лудогорец с 0:1. По подобие на двубоите с ФК ЦСКА 1948 и Локо (Пд), специалистът е на мнение, че отборът му не е бил надигран. Костов има претенции и към някои съдийски решения тази вечер. Треньорът обяви, че не се вълнува от подигравателните транспаранти по негов адрес, издигани от Сектор "Б".

"Започнахме много добре. Първите 20 минути дори превъзхождахме, в тия минути като имаше спорни отсъждания нашите играчи започнаха да си отклоняват вниманието и това доведе до гола, който получихме.

Положихме максимални усилия. Имахме ситуации, можеше да се развие мачът по съвсем друг начин, ако някои отсъждания на съдията бяха по-реални. В 60-ата минута това е безспорен червен картон. Имахме и други спорни моменти, които няма как да обсъждам сега. Заслужавахме повече. Съжалявам за моите играчи и за публиката, която ни подкрепя. Загубихме един мач, в който не бяхме по-слаби от противника.

Лудогорец е един от най-добрите отбори. Те имат опитни играчи, натрупаха много опит в Европа. Играят със самочувствие, имат изключително голям брой качествени играчи. Мисля, че нашият отбор не отстъпва, въпреки че сме по-млади и неопитни. Няма да спираме да се борим. Да, отдалечаваме се от челните места, но имаме дух, колектив и мисля, че с помощта на публиката ще се справим.

Абсолютно нищо не ни убягва, тъй като не сме били надиграни. Не трябва да правим някакви трагедии. Не сме били по слаби от тези противници в тези три загуби. Футболът е игра на резултати и зрелище. Днес резултатът беше на страната на Лудогорец.

Не искам да мисля за тези неща предварително. Има цяла седмица до мача с ЦСКА. По-скоро мисля как да се възстановим, защото ЦСКА също е в много добра форма и ще е тежък за нас мач.

Играчите бяха предупредени за тези емоции, за които говорите, тъй като те влияят наивно. В тези моменти, в които трябва да се концентрираш, губиш внимание и правиш грешки. Левски играе все по-добре и по-добре.

Публиката на Левски ми влияе емоционално. Уважавам подкрепата им. Това е най-добрата публика и не го казвам само аз. Имахме много добра подкрепа днес - тези плакати изобщо не ме интересуват", завърши Костов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини