Левски е нарушил наредбата на първенсвото при успеха над Пирин

Левски е нарушил наредбата на първенсвото при успеха над Пирин

Topsport.bg

17-09-2023, 16:41

Левски е нарушил наредбата на първенството при победата над "Пирин" става ясно от електронната система на БФС за шампионата. Според нея на пейката до Николай Костов са били цели 10 състезатели, пише "24 часа".

Според член 23, алинея 1 на наредбата в първенствата и турнирите за мъже във футболните срещи от Първа лига, Втора лига и Трета лига, всеки отбор има право да смени по време на играта или през почивката между полувремената, до 5 (петима) футболисти измежду включените в протокола на футболната среща до 9 (девет) резервни футболисти.

Играта има право да се спира до три пъти. Смени извършени на полувремето не се броят за спиране на играта. В срещите, където е предвидено продължение се разрешава шеста смяна и още едно спиране на играта, през което може да се направят и неизползваните смени от общо разрешените до шест смени. Смените извършени на полувремето, между края на редовното време и продълженията и на полувремето между продълженията, не се броят за спирания.

За първенствата в областните групи - мъже ("АОГ" и "БОГ") се разрешават до 7 (седем) смени при същите условия.

Според електронната система на БФС на пейката за "сините" са били Иван Андонов (номер 99), Виктор Любенов (4), Андриан Краев (8), Асен Митков (10), Илиян Стефанов (14), Преслав Бачев (16), Асен Чандъров (20), Кристиян Йовов (21), Патрик-Габриел Галчев (22) и Марин Петков (99). Или точно 10 човека, което е в разрез с гореспоменатия член.

Интересното е, че това не е направило впечатление на съдията Ивайло Стоянов, на четвъртия - Димитър Димитров, дежурния делегат - Делян Асенов и съдийския наблюдател - Костадин Писков.

За втори път БФС допуска гаф с наредбата си през този сезон. Сибири Кейта от "Славия" игра близо половин час срещу ЦСКА на "Българска армия", след което се оказа наказан за 4 срещи в белгийското първенство, които според новите разпоредби на ФИФА трябва да изтърпи в новия си клуб, независимо в коя държава премине.

По принцип нарушенията на наредбата нямат давност и се наказват със служебна загуба за провинилия се отбор.

Източник: Topsport.bg

Последни новини