Левски приема ЦСКА 1948 с мисълта за три точки, "сините" ще се опитат отново да победят новака

Левски приема ЦСКА 1948 с мисълта за три точки,

Novsport

28-02-2021, 08:11

ЦСКА 1948 излиза срещу Левски в любопитен сблъсък от 19-ия кръг на родното първенство. Столичното дерби е шанс и за двата отбора да заличат лошите впечатления от миналата седмица, когато новакът в елита отстъпи с 0:1 на Монтана, а "сините" стигнаха само до нулево равенство при визитата си на Етър.

ЦСКА 1948 е на 6-о място, а най-близките му преследвачи са Черно море и Левски. Тимът на Красимир Балъков е пределно амбициран да вземе трите точки и до голяма степен да си гарантира място в първата шестица. Ако пък сините" спечелят, те ще се доближат на 5 точки от ЦСКА 1948 и ще могат да мислят за по-предно класиране.

През есента Левски, воден тогава от Георги Тодоров, срази ЦСКА 1948 с 3:0. Това е и най-силният мач на 26-кратните шампиони от началото на сезона. Насиру Мохамед отки резултата, а два гола вкара Борислав Цонев, който лекува контузия. Радослав Цонев също се възстановява след претърпяна операция, а игралите в онзи мач Стайн Спиерингс и Паулиньо бяха продадени.

Левски почти сигурно ще действа с четирима в защита, като пред вратаря Звонимир Микулич ще започнат новите попълнения Драган Михайлович, Начо Монсалве, Ребин Сулака и Файсал Рерас. В халфовата линия може да се появи Симеон Славчев, който да замени Мартин Райнов. Последният виси с картони и рискува да пропусне сблъсъка с Берое за Купата на България. Новото попълнение Билал Бари ще помага на Найджъл Робърта в атака, а по крилата ще играят Здравко Димитров и Насиру Мохамед.

Седмицата за ЦСКА 1948 премина под знака на раздялата със спортния директор Кирил Котев. Бившият национал е бил недоволен от новото работно време в клуба и е пожелал да си тръгне. В четвъртък новината за неговото напускане беше официално обявена. Неясно е бъдещето и на Галин Иванов, за когото се говори, че също има разногласия с основния спонсор Цветомир Найденов.

Очаква се като титуляр на върха на атаката да стартира Димитър Митков. Талантът от академията на Лудогорец трябва да запълни празнината след напускането на Мартин Камбуров. Сашо Александров се завръща след наказание и ще излезе срещу бившия си отбор. Двойка централни защитници ще са Димитър Пиргов и Венцислав Василев, а ляв бек ще е Ангел Лясков. Ивайло Чочев и Васил Шопов ще си партнират в средата на терена, а с по-офанзивни функции ще са Денислав Александров, Марио Топузов и Георги Русев.

ЦСКА 1948 - ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЦСКА 1948: Наумов; С. Александров, Пиргов, В. Василев, Лясков; Чочев, Шопов; Д. Александров, Топузов, Г. Русев; Д. Митков

ЛЕВСКИ: Микулич; Михайлович, Монсалве, Сулака, Рерас; Н. Мохамед, Даске, Славчев, З. Димитров; Б. Бари, Н. Робърта

Източник: Novsport

Последни новини