Левски се върна на победния път след здрав пердах над Локо (Пд)! Мечтата на "сините" за топ 6 е жива!

Левски се върна на победния път след здрав пердах над Локо (Пд)! Мечтата на

Topsport.bg

02-12-2023, 19:31

Отборът на Левски спря негативната си серия в efbet Лига след изразителна победа с 3:0 като домакин на Локомотив (Пловдив) в мач от 19-ия кръг.

"Сините" бяха без победа в последните си пет шампионатни двубоя и като цяло не успяха да стигнат до успех през целия месец ноември.

С победата Левски натрупа 32 точки и е на 6-о място с равен брой точки с петия в класирането ФК ЦСКА 1948, който има по-добър баланс в директните мачове. Локо (Пловдив) е на 4-то място с 35 пункта.

Мачът започна с атаки и към двете врати, а в 9-ата минута Бабакар Дион обстрелва опасно вратата на Левски. Пламен Андреев не се намеси по най-убедителния начин, но все пак успя да боксира топката след коварния шут на Дион, който малко преди това удари и греда, но се намираше в положение на засада.

Левски нямаше победа от 5 мача в първенството, а "сините" привърженици издигнаха транспарант с въпрос към своя треньор: "Кольо, кога ще бием?"

Точно четвърт час след началото на мача "сините" откриха резултата. Марин Петков центрира от корнер, Кристиан Димитров излезе на първа греда и нанесе удар към вратата. Динко Хоркаш не се намеси по най-добрия начин и позволи на топката да мине покрай ръцете му за 1:0.

В 28-ата минута Левски изпълни още един корнер, след който преднината на "сините" можеше да бъде удвоена. Отново Марин Петков центрира от същата позиция, а Краев беше оставен абсолютно непокрит, но ударът му с глава мина на сантиметри от горната греда.

Малко преди почивката футболистите на Левски стигнаха до втори гол. Асими Фадига открадна топката в центъра на терена и подаде към Уелтън на левия фланг. Бразилецът навлезе опасно в наказателното поле и с левия крак технично прати топката в далечния ъгъл на Динко Хоркаш.

Втората част започна доста интересно и в 47-ата минута реферът отсъди дузпа в полза на Левски за нарушение на Мартин Паскалев срещу Дарлан. В крайна сметка съдията беше привикан да прегледа ситуацията и правилно отмени решението си.

Десет минути преди края все пак Левски получи дузпа. Тогава Лео Сена удари неволно с ръка Рикардиньо, а Железов подмина положението. Този път от ВАР посъветваха съдията да преосмисли решението си в обратна посока. Железов прецени, че има нарушение и отсъди дузпа. Потърпевшият Рикардиньо се нагърби с изпълнението и технично прати топката в горния десен ъгъл на вратата.

В последните минути се появи напрежение на трибуните на стадион "Георги Аспарухов".  Част от феновете на Левски започнаха да скандират името на бившия треньор Станимир Стоилов и "оставка", а останалата част ги освирква мощно и викаше "смешни сте".

В крайна сметка Левски заслужено се поздрави с успеха и очаква гостуването си на Хебър за Купата на България. За Локомотив пък предстои гостуване на Лудогорец.

Източник: Topsport.bg

Последни новини