Левски си изпати лошо от латино Берое, "сините" отново се провалиха при свое гостуване

Левски си изпати лошо от латино Берое,

Topsport.bg

27-10-2023, 21:15

Берое надви Левски с 2:1 в късния петъчен двубой от програмата на efbet Лига. Селекцията на Хосе Ачиари затвърди възхода на своето представяне, след като преди няколко дни надигра със същия резултат и тогавашния лидер Локомотив (Пд).

Под Аязмото латино селекцията на домакините беше 100-процентова в предни позиции, вкарвайки два гола с единствените си два точни удара към вратата на Николай Михайлов. За Левски поражението идва в изключително неприятен момент. Селекцията на Николай Костов имаше добрата възможност да се доближи максимално близо до челниците, но отново демонстрира слабости при свое гостуване.

В герои за домакините се превърнаха Джани Тума и Сантиаго Годой, докато за левскарите се разписа Кристиан Димитров. Националът на България обаче направи и кошмарна грешка при втория гол на заралии, която предначерта и крайния изход на дербито.

Победителите се изкачиха до осмото място с 20 точки, докато Левски е под №4 с шест пункта повече.

Пищна заря проблесна над стадиона под Аязмото, след като Берое поведе изненадващо в резултата след само четири минути футбол. Домакините организираха атака, при която Вини Трибуле ангажира двама от защитниците на Левски. Нападателят реши да шутира, но топката се отклони в крака на Жереми Петрис и неволно се превърна в извеждащо подаване за Джани Тума. Халфът се възползва от неочаквания подарък и сам срещу Михайлов не сбърка за 1:0!

Ранно инкасираното попадение определено обърка игровия план за играчите на Левски, които в последвалите минути бяха изключително хаотични на стадион "Берое". Наченки за нещо по-креативно имаше в 15-ата минута, когато сънародниците Роналдо и Рикардиньо така и не се разбраха при стремежа им за реализиране на едно скоростно двойно подаване.

В 20-ата минута Асими Фадига проби отляво, намери Роналдо в наказателното поле, той продължи към Рикардиньо, който върна за Андриан Краев, който пробва късмета си от далечна дистанция, но бе много неточен.

Рикардиньо припомни на всички, че води атаката на гостите с някаква възможност пред себе си в 39-ата минута. Тогава бразилецът отправи удар от по диагонал, който премина на сравнително безопасна дистанция от гредата на Ачинели.

Лека активизация в действията на Левски беше изпълнението на корнер в 41-ата, когато Рикардиньо отигра с глава центриране на свой съотборник. И този негов опит обаче не донесе нищо съществено за гостите от София.

Левски намери възможно най-добрия момент в срещата, благодарение на който да се върне в мача. 60 секунди преди сигнала за почивка гостите създадоха хаос в наказателното поле на заралии. Колективно неразбирателство в отбраната на Берое позволи на Дарлан да шутира отблизо, но вратарят на домакините парира. Кълбото обаче отиде в краката на Рикардиньо, който много интелигентно реши да не завършва, а комбинира с дебнещия на другата греда Кристиан Димитров. Централният бранител не чакаше втора покана и отблизо вкара за 1:1.

Левски имаше силно начало на втората част, като "сините" поставиха на изпитание своя опонент след два последователни корнера. При първия от тях удар с глава на Цунами премина до далечната греда на беройци. При следващия Рикардиньо поиска дузпа след контакт с Вини Трибуле.

Нещо качествено в атака от Левски видяхме в 62-ата минута, когато Дарлан разгърна атака през центъра, а подаването му намери Фадига. Халфът стреля моментално към вратата на Берое, но Ачинели демонстрира класа и изби.

В 67-ата минута Асен Митков демонстрира добра техника, ала изпълнението му от фаул премина малко над горната греда.

В момент, когато Левски сякаш усещаше, че пълният обрат ще бъде факт, груба грешка в защита отново върна Берое на лидерска позиция. Кристиан Димитров сбърка подаване малко зад центъра, което беше пресечено от централния нападател на домакините Сантияго Годой. Таранът с прякор Кошмара напредна мощно, а Цунами нямаше необходимата скорост да го настигне. Сам срещу Михайлов, аржентинецът демонстрира класа и отбеляза за 2:1.

Оттам насетне Берое се прибра компактно в своята половина, докато Левски откровено се мъчеше от безидейност в атака. Включването в игра на Преслав Бачев и Илиян Стефанов пък не даваше никакъв положителен ефект.

И за да бъде иронията пълна, главният съдия даде 10 минути продължение.

Левски можеше да се добере до равенство в последната му възможна секунда, когато Асен Митков центрира в наказателното поле, а Цунами отигра с глава. За жалост на гостите, насочването му не намери очертанията на заралийската врата.

На 3 ноември Берое ще има още едно домакинство в Стара Загора, когато на техен терен идва Пирин. Левски пък ще изиграе отложения си двубой с намиращия се в сериозен игрови възход тим на Арда.

Източник: Topsport.bg

Последни новини