Локомотив (Пловдив) се върна на победния път след успех в "железничарското" дерби

Локомотив (Пловдив) се върна на победния път след успех в

Topsport.bg

10-11-2023, 19:18

Локомотив (Пловдив) спря негативната серия от шест поредни мача без победа в Efbet Лига. "Смърфовете" се наложиха с 2:1 над съименника си от София в среща от 17-ия кръг.

Георги Минчев откри резултата в 11-ата минута, с гол от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Стефан Ламбезе. Първоначално съдията Георги Гинчев подмина претенциите на домакините, но след преглед на ситуацията със системата ВАР отсъди 11-метров наказател удар, който бе реализиран от нападателя на "смърфовете".

Отговорът на гостите не закъсня и те стигнаха до изравнително опадение в средата на първата част. Тогава Динко Хоркаш увисна след центриране от ъглов удар на Красимир Милошев и Карлос Франса изравни с удар с глава.

В началото на второто полувреме пловдивчани пропуснаха отлична възможност отново да излязат напред в резултата. Евандро се измъкна сам срещу вратаря на гостите Александър Любенов, успя да го финтира и пусна топката към опразнената врата, но в последния момент защитникът на "червено-черните" Браян Кардосо успя да  избие в ъглов удар.

Малко по-късно, обаче, след центриране от корнер Бруно Франко от състава на Локомотив (София) си отбеляза автогол за 2:1 в полза на домакините.

До края на срещата възпитаниците на Александър Томаш удържаха аванса си и се поздравиха с успеха.

След тази победа Локомотив (Пловдив) вече има 35 точки, като се намира на трета позиция в класирането с равен брой точки със отборите на ЦСКА и Черно море, докато "червено-черните" остават 12-и със 17.

Източник: Topsport.bg

Последни новини