Лудогорец се удави в морето край Варна! Черно море посече шампиона и изплува на върха в efbet Лига

Лудогорец се удави в морето край Варна! Черно море посече шампиона и изплува на върха в efbet Лига

Topsport.bg

20-08-2023, 23:16

Черно море не спира с победите! "Моряците" изиграха изключително качествен двубой, надделявайки с 1:0 над шампиона Лудогорец. Успехът на тима от Варна донесе Цветомир Панов с уникален гол в 56-та минута. Срещата не премина и без известно напрежение, тъй като в добавеното време Игор Пластун и Матиас Тисера бяха изгонени. Така Черно море са първи с 16 точки, докато разградчани са 7-ми с 9 пункта.

"Орлите" започнаха вдъхновено двубоя, като още в 9-та минута Бърнард Текпетей можеше да изведе Лудогорец напред в резултата. Ганаецът изпълни пряк свободен удар, топката рикошира коварно в играч на "моряците", което затрудни Иван Дюлгеров, но стражът на домакините се намеси брилянтно, за да предотврати попадение във вратата си.

Черно море също пропусна добра възможност да поведе в двубоя. Атакуващият Мазир Сула бе изведен на стрелкова позиция, но ударът, който отправи, премина встрани от вратата на Слуга.

В 20-та минута играчите на разградчани демонстрираха добър синхрон. Отново Бърнард Текпетей центрира от фаул в наказателното поле на Черно море, където Руан Фелипе стигна до топката, ала ударът му се оказа неточен.

Пресата на "моряците" очевидно затрудняваше изнасянето на топката на Лудогорец. В 56-та минута след напористи действия от страна на капитана Васил Панайотов, топката достигна на левия фланг до Цветомир Панов, след което крайният бранител с мощен изстрел реализира красиво попадение за 1:0.

При следващата атака последваха претенции за дузпа от страна на Черно море, които обаче не бяха удовлетворени.

"Моряците" продължиха със силната си игра и десет минути преди края на редовното време пропуснаха отлична възможност да прекършат амбициите на Лудогорец в този мач. Халфът Алекс Фернандес с гениален финт преодоля съперник, намери своя съотборник Матеус Ферейра, ала ударът бе париран от Симон Слуга.

В края на мача се стигна до неприятен момент за гостите. Защитникът на Лудогорец постъпи безрасъдно, фаулирайки футболист на "моряците". Главният съдия Радослав Гидженов получи сигнал да прегледа ситуацията на ВАР. Когато проверката приключи, арбитърът се увери, че трябва да покаже червен картон на бранителя.

Последва още един червен картон. Резервният нападател на Лудогорец влезе в пререкание с привържениците на Черно море, което създаде напрежение преди в края на двубоя. Реферът Радослав Гидженов имаше отличен поглед на събитията и отстрани аржентинеца.

Източник: Topsport.bg

Последни новини