"Мишки", ама с лица и имена...

Topsport.bg

14-09-2023, 22:30

Изслушах внимателно дълго анонсирания подкаст на Сектор "Г". От говорещите имало и фенове от други сектори. Така казаха. Преди да нарекат мен, Георги Атанасов и фенове на ЦСКА, които открито подкрепят Гриша Ганчев и ръководството... "мишки". Няма лошо - ще си църкаме, докато лъвовете реват срещу Ганчев. Ама поне участващите в този симпатичен подкаст да се бяха представили. Ок, не видяхме лицата им, но поне да бяхме разбрали имената им. Тогава има по-голяма стойност, тежи повече. Ние, лошите, злото за ЦСКА, стоим с имената и лицата си, когато защитаваме тезите си. Те не го направиха. Така е лесно. Лесно е и това, което обещаха - вече да казват на стадиона позицията си, че искат фамилия Ганчеви да се махне от клуба. Лесно е да псуваш и скандираш обиди като част от голяма тълпа. Лесно е да закачиш знаме със снимка на Ганчев и остроумното "деМИКРЕнизация" отдолу. Трудно е да си с лика и имената си. От опит го знам. Не, няма как да отида на дебат с тези хора. Ако от текстовете ми не са разбрали, защо е толкова важно за ЦСКА този собственик да остане, няма да го разберат, дори да им го повторя сто пъти очи в очи. 

Все още нямаме подкаст, отговарям тук, с нов текст. Днес писах друг коментар. Естествено, страницата на ултрасите във "Фейсбук" "Северъ" го качи с добавката "поръчкова статия от поръчков ибрикчия". За техен ужас, в коментарите отдолу личаха почти на 100 процента положителни мнения за материала и "ибрикчията". И започна една цензура, едно триене... После точно тези хора говорят за промиване на мозъци от моя страна, от страна на Георги Атанасов и други хора. Ами, някак си е несъстоятелно. 

Все пак, хората в подкаста без имена и лица казаха и правилни неща. А именно, че няма как да накарат Ганчев да си тръгне насила. Така е, могат само да поискат да обяви цена на акциите си. И да видим тогава колко дълга ще е опашката от желаещи да ги закупят и да издържат ЦСКА. Кой ще е този, който ще спечели титлата още в същия сезон. Кой ще е този, който ще построи стадиона и ще доведе някоя друга футболна звезда от Острова, Ла Лига или Калчото... 

Първо казаха, че маркетингът на ЦСКА е на плачевно ниво и трудно може да намериш размер на фланелка в магазина, а след това един от тях разсъждаваше на глас как нищо чудно клубът да е спечелил доста пари от артикули и едва ли не Ганчев нямало нужда да дава средства. Е, не си ли противоречите? ЦСКА имал активи. Имал футболисти. Ама как ще ги продадете, нали са ментета и не стават за нищо? Да, има активи, ама те струват пари, не се подаряват. 

Тези хора наистина мислят, че ако Гриша Ганчев си тръгне, другите съсобственици ще останат. Няма, уважаеми фенове от подкаста, няма да останат, бъдете сигурни в това. Защо не се светнете, че може би са в клуба заради него? Говоря и за Христо Стоичков, който също е акционер. 

Ганчев нямал капацитет да направи ЦСКА шампион. И припомниха как едно време направил Литекс напук на цялата държава след по 13 купени мача с Левски. Започвам да си мисля, че наистина пустата титла за някои хора е на всяка цена. Дори и с купени мачове. Е къде са "армейските" ценности, за които толкова говорите? И в това бъдете сигурни - ЦСКА рано или късно ще е шампион, но по честен и спортен път, не с корупция. 

Ръководството все се оплаквало със странични фактори. Ама вие наистина ли сте толкова слепи да видите как се свири на ЦСКА и как на Лудогорец в последните 10 години? Не е до дузпата на Иван Турицов. И през миналия сезон "червените" трябваше да водят с поне 7 точки на Разград преди последния мач, ако имаше съдийски феърплей. Защо не се борите срещу неправдите? Защо не казахте дори една дума за положителните неща при Ганчев, които ви изброих днес? Това бяха и са фактите. Не празни приказки... 

Няма да правя още по-обширен анализ на думите, казани в подкаста. Ясно е, за огромно съжаление, в "армейската" общност по-голямо разделение едва ли е имало някога. Губещият е ЦСКА. Защото, докато се водят такива мащабни войни в и около клуба, ще бъде още по-лесно външните врагове да удрят и да се радват. А вие си вдигайте плакати за някаква "деМИКРЕнизация"... 

Източник: Topsport.bg

Последни новини