Мъри: Ако се налага да продаваме, ще го направим, за да спасим Левски от финансовите проблеми

Мъри: Ако се налага да продаваме, ще го направим, за да спасим Левски от финансовите проблеми

Topsport.bg

05-09-2022, 22:26

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, сподели своето мнение за победата с 2:0 над Арда, а също така и за други важни теми, които са свързани със "синия" клуб. Ето какво каза Мъри:

"Доволен съм как влязохме в мача, имахме изцяло контрол. Трябваше да отбележим втори гол, за да сме по-спокойни. Имаше желание и агресия през първата част.

През второто полувреме леко отпуснахме контрола на топката. С оглед на тежкия мач в четвъртък смятам, че отборът изглеждаше добре физически. Може би, ако бяхме спечелили Суперкупата, настроението щеше да е друго. На фона на тежката седмица съм доволен от футболистите.

При нас общо взето всички играчи могат да бележат голове. При нас нещата можем да ги решим единствено с работа и търпение. Това е отборът, с който разполагаме, така че трябва да работим. Работим и се надяваме следващите мачове да сме по-успешни.

Радвам се, че Андриан Краев напредва, защото с ръста, който има, имаше дълъг период, в който не можеше да вкара. Търпеливо работим с младите, опитваме се да ги развиваме. Патрик-Габриел Галчев е започнал в четири мача титуляр. Към тях очакванията и изискванията са твърде високи. При нас общо взето всички са млади като изключим Ивелин Попов и Георги Миланов. Имаме млад отбор, който трябва да развиваме. Затова се притеснявам понякога от младия отбор, но всеки от тях се старае. Знам нашите възможности затова съм внимателен в обещанията.

Днес Ивелин Попов изглеждаше добре. Той беше по-свеж с оглед, че не започна мача с Лудогорец. Бях притеснен за Георги Миланов, защото беше болен от COVID и успяхме да го съхраним. Билал Бари, Миланов и Марин Петков можеха още по-динамично да влязат в двубоя. Във фаза защита се справихме добре.

Това, че имаме сухи мрежи много често се дължи на това, че противникът не може да си отбележи ситуациите. Видяхте за Суперкупата ни отбелязаха два гола, както и Хамрун, така че не можем да говорим за сухи мрежи.

Всеки тряба да показва най-доброто от себе си и да се бори за мястото си. На никого нищо даром няма да дам. Левски няма да бъде, ще дойдат други години, сега е прекалено тънка конкуренцията,. Противниците, с които играхме, не бяха от нашата класа и ниво, но факт, че преди изпитвахме трудности срещу тези отбори, които победихме на "Герена". Това е атестат, че отборът е надградил. Трябва да работим с потенциала, който имаме. Това е бъдещето на Левски - без да харчим излишни финанси.

Факт е, че декември имахме 0.00 лева оферта, оттогава нещата се подобриха. Левски вече си позволява да отказва оферти в милиони евро. Не е моя работа да коментирам. Имам много млади играчи и е нормално да има интерес към тях. На този етап няма приета оферта, големите пазари затвориха и трябва да е много голяма оферта, за да я приемем.

Ако се налага да продаваме, ще го направим, за да спасим Левски от финансовите проблеми", завърши Мъри.

Източник: Topsport.bg

Последни новини