Нанков: Диксън не ставаше за ЦСКА, не вярвам да е спасителят на Левски

Нанков: Диксън не ставаше за ЦСКА, не вярвам да е спасителят на Левски

Topsport.bg

21-06-2021, 11:49

Бившият капитан и помощник-треньор в ЦСКА Анатоли Нанков винаги е интересен събеседник, който има какво да каже, когато става дума за армейците. Вуйчото на Валентин Антов бе любезен да отговори на въпросите на "Тема Спорт".

Г-н Нанков, ЦСКА приключи сезона с купа и две победи над Лудогорец в рамките на няколко дни...

- Финалът на сезона беше положителен и емоционален. Хубаво е, че бе спечелен трофей. Футболистите успяха да прекъснат 5-годишната суша. На финала бе победен стойностен и балансиран отбор, какъвто е Арда. Хубаво е, че и Лудогорец бе победен на два пъти. Вярвам, че това ще вдъхнови играчите и ще послужи за една добра основа за следващия сезон.

Къде видяхте промяната в ЦСКА?

- Тя дойде основно от Любо Пенев, който успя да вдигне играчите, да ги мотивира, да ги накара да си повярват, а и не на последно място ЦСКА заигра по-атрактивно.

Но ЦСКА загуби от Царско село и новака в групата ФК ЦСКА 1948 София...

- Това внесе горчив привкус, но го приемам като грешка на растежа. Убеден съм, че ЦСКА тепърва ще расте.

Първите официални мачове за новата кампания са съвсем скоро. Какво е мнението ви за жребия, който изправя ЦСКА срещу победителя от сблъсъка Струга Северна Македония и Лиепая Латвия?

- Очаквам убедителен успех на ЦСКА. Не познавам тези два отбора. Знам, че латвийското първенство се играе, но... Самите имена не говорят нищо на хората. Футболистите трябва да послушат Любо Пенев, който предупреди, че не иска никакво подценяване. Знаем, че не един и два са случаите, в които подценяването е играло много лоша шега.

Любо Пенев заяви, че ЦСКА има сили да стигне много далеч в Лигата на конференциите...

- Според мен също шансовете са сериозни. Смятам, че ЦСКА разполага с добър отбор, а и чрез селекцията би трябвало да се надгради.

Какво смятате за новите попълнения?

- Нямам конкретно мнение, защото не познавам тези играчи. Визитките им са интересни, но трябва да се видят в игрова обстановка. Надявам се да са добре подготвени и да се аклиматизират бързо.

Къде очаквате да играе през следващия сезон вашият племенник Валентин Антов?

- Вальо вече заигра в чужбина и трябва да продължи развитието си. В същото време и интересите на ЦСКА трябва да бъдат защитени.

Предстои мач за Суперкупата срещу Лудогорец...

- Пожелавам успех на ЦСКА и се надявам с този двубой да се даде начало на кампанията, в която тимът от Разград ще бъде свален от трона.

Следите ли ситуацията в Левски? Там очакват в спасител да се превърне Джоузеф Диксън, който вие познавате, тъй като е бил при вас на проби преди 7-8 години...

- Имам смътен спомен от това момче. Дори не мога да си спомня и кой ни го доведе, за да го погледнем, но Старшията (бел. авт. Стойчо Младенов) бързо си даде мнението, а то не бе положително. Той нямаше качества за ЦСКА. Пожелавам на Левски скоро да излезе от кризата, защото българският футбол има нужда от силни и финансово стабилни отбори. Не вярвам обаче Диксън да е този, който ще ги спаси.

Източник: Topsport.bg

Последни новини