Николай Костов: Готов съм да остана

Николай Костов: Готов съм да остана

Topsport.bg

09-12-2023, 20:04

Треньорът на Левски Николай Костов обясни защо тимът е постигнал победа в последния мач за годината срещу Ботев във Враца. Той сподели също, че е готов да остане начело на отбора въпреки негативното отношение от страна на феновете, които във Враца скандираха срещу него.

"Щом спечелихме, значи сме си свършили работата. Наложи се да променим схемата и да играем с трима защитници. Справихме се нелошо, през повечето време на мача имахме контрол, като изключим последните минути.

Нашата игра се гради на разиграване на топката в средата на терена, но на такъв терен това не може да стане и заложихме на вертикален футбол, което не го умеем. Но се справихме и не дадохме много шансове на домакините, освен едно положение в края. Видях добра реакция от отбора след загубата от Хебър, дори без да се налага да говоря специално с футболистите", коментира специалистът.

"През сезона се промени отборът, защото се усети умора. Имахме много добри първи три-четири месеца. Тогава направихме много хубави мачове, печелехме в последните минути, което сплотяваше колектива.

В последните два месеца се получи обратното и дори загубихме някои мачове в края. Отборът е млад и това влияе и психически на играчите. Натрупа се умора върху основните футболисти, които изнесоха тежестта на сезона. Не мога да коментирам повече, но това видях през сезона", добави Костов.

"Сега предстоят разговори с ръководството, но ние не сме спирали да говорим, да търсим как да излезем от тази тежка ситуация, да подобрим нещата. Готов съм да остана в отбора и да продължа работата си. Помня как бях посрещнат през първата, през втората седмица.

После нещата се промениха. Атакуват ни отвсякъде, когато не си свършим работата и може би имат право. Но нека да спрем дотук и да пожелаем весели празници на всички левскари и привърженици. Левски винаги е оживявал и го има. Нека да има повече оптимизъм", призова Николай Костов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини