Петър Малинов: Най-правилния начин за определяне на първенеца в ЮЗ трета лига е доиграване на мачовете от първенството

Петър Малинов: Най-правилния начин за определяне на първенеца в ЮЗ трета лига е доиграване на мачовете от първенството

Novsport

21-04-2020, 15:11

Петър Малинов е роден на 30.01.1970 година в София. Първите му треньори във футбола като дете са Благой Пиралков и Филип Филипов във ФК ЦСКА Септемврийско знаме. На 17 годишна възраст прави дебют при мъжете след като е представен от треньора Геле  Станков в официален мач срещу Черно море на стадион Българска армия, завършил 3:1. Петър Малинов се готви с известните по-късно футболисти Христо Стоичков, Любо Пенев, Емил Костадинов, Трифон Иванов, Георги Георгиев, Николай Младенов,Костадин Янчев и други. След като ФК ЦСКА Септемврийско знаме се разделя отива в отбора на Септември , където  негов треньор е Альоша Димитров. По-късно играе в отборите на Сливен от едноименния град, завръща се в Септември София, заминава за Швейцария, където играе в Делемонд. Две години носи фланелката на Беласица в А група, Академик Свищов, Македонска слава, Пирин, Миньор Бобов дол, Сливнишки герой, Банско и отново Сливнишки герой, където приключва като играещ треньор кариерата си на 39 годишна възраст. Участник е в националния отбор до 16 годишна възраст и на аматьорския национален отбор до 23 години с фланелката на Септември София. Там е избран за най-големият талант сред футболистите-аматьори.

Бившият футболист на Беласица , сега старши треньор на мъжкия отбор на Сливнишки герой Сливница Петър Малинов е поредният футболен специалист, който се съгласи да отговори на въпроси, засягащи спортната общественост  в момента.

-Би ли коментирал ситуацията , в която се намира страната ни от спортна гледна точка?

-Стоя сред семейството си в домашни условия и спазвам указанията на НОЩ. Длъжни сме да бъдем дисциплинирани-щом така са преценили здравните органи трябва да го правим за да запазим живота си.

-Как поддържаш връзка с футболистите ?

-Няма друг начин освен по телефона. Не се заблуждавам като футболен специалист, че се поддържа формата по нормален начин.  Получавам информация от момчетата, че  правят кросове и физически упражнения, което не е достатъчно, но след като се вдигне забраната, според мен трябва поне 2-3 седмици да поработим заедно, за да влязат в нужната форма и да бъдат в готовност  за изиграването на остатъка от мачовете за първенството.

-Възможно ли е в цикъл сряда-събота да бъдат натоварени футболистите от Сливнишки герой?

-Все пак те са работещи, няма как да се откъснат през седмицата, освен това няма да могат да издържат, защото са аматьори. При нас средствата са много оскъдни и нямаме възможности за възстановяване.

-Изплатени ли са възнагражденията да м.февруари и март?

-За февруари получихме 50% от тях, нямаме никаква уговорка за останалия период по време на забраната. Не сме добре финансово, подчертавал съм го и друг път.

-На какво се дължи променливата игра между есенния и пролетния дал на първенството?

-Напуснаха ни 7-8 основни състезатели1 които не можем да задържим, защото нямаме трудови договори с тях, тъй като сме в аматьорска футболна лига.Новият отбор не е лош. Изиграхме два мач, в които по нищо не отстъпвахме на Спортист Своге и Пирин Разлог като гости ,но крайния резултат бе негативен за нас. Футбола затова е интересен.

-Какво е мнението ти за определяне на първенеца на ЮЗ трета лига-с доиграване на мачовете или с обявяване на база моментното класиране?

-Най-добре е да се доиграе първенството. Реакцията на тима от Симитли е правилна, защото са само с една точка след Миньор, но с  един мач по-малко. Нека се изиграят всички срещи и най-добрия да влезе във втора лига.

-Какви са спомените ти от Петрич като футболист на Беласица?

-Изкарах две прекрасни години от моя живот в Петрич. С удоволствие стъпвах на стадион Цар Самуил. Колектива беше невероятен, а за феновете нямам думи. Сдобих се с много приятели, с голяма част и в момента съм в перфектни отношения. Мъчно ми е, че Беласица е в аматьорската лига. Чувам, че са обезпечени финансово, което означава, че трябва нещо да се направи вътре в клуба, за да може на първо време отборът да се завърне във втора лига.

Източник: Novsport

Последни новини