Пирин - Локомотив (Пд) 0:0, без голове до почивката, "орлетата" са с човек по-малко

Пирин - Локомотив (Пд) 0:0, без голове до почивката,

Topsport.bg

11-08-2023, 21:14

Отборите на Пирин и Локомотив (Пд) се изправят един срещу друг в късния двубой от петъчната програма на efbet Лига. Мачът е с начален час 21:15.

Домакините все още търсят първа победа в шампионата, след като до момента имат само една точка в актива си след четири изиграни срещи. Тя бе спечелена след нулево равенство с другия отбор на Пловдив - Ботев. В останалите си срещи "орлетата" загубиха от Берое, ФК ЦСКА 1948 и Локомотив (София).

Освен това отборът е с най-слабата атака в елита с едва един отбелязан гол. В клуба обаче показват, че работят усилен по разрешаване на този проблем. След завръщането на Станислав Костов, Пирин привлече още двама нападатели - Аймен Суда и Бисмарк Чарлз, който беше преотстъпен от ЦСКА.

Гостите от своя страна стартираха отлично шампионата и след равенство с градския съперник Ботев в първия кръг записаха три поредни победи успеха - над Локо (София), Ботев (Враца) и Левски. Това определя и лидерска позиция на "смърфовете" с десет точки - колкото има и Черно море.

Бабакар Дион ще пропусне гостуването на своя тим. Белгиецът е с травма в глезена след сблъсъка с Левски, спечелен от "черно-белите" с 2:1 и не попадна в групата на "смърфовете" за визитата в Благоевград. След червения си картон срещу Ботев (Враца), Ангел Лясков отново се завръща в състава на пловдивчани. 

През изминалата седмица от "Лаута" афишираха сериозно амбиции, след като Павел Колев обяви многозначително, че "черно-белите" ще се борят за титлата през този сезон.

Главен съдия на срещата е Петър Кузев, с помощници Георги Дойнов и Никифор Велков. С ВАР ще се занимават Станимир Тренчев и Станислав Станев. Делегат на БФС е Иван Кюркчиев, а работата на реферите зорко ще следи Йордан Иванов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини