Пловдивският Локомотив върви по шампионски график, младок се превърна в герой за "смърфовете"

Пловдивският Локомотив върви по шампионски график, младок се превърна в герой за

Topsport.bg

18-08-2023, 23:21

Локомотив (Пловдив) продължава да трупа точки на върха в efbet Лига. Тази вечер "смърфовете" постигнаха трудна победа при домакинството си на Арда. Селекцията на Александър Томаш се наложи с минималното 1:0, а в герой се превърна юношата на "черно-белите" Петър Андреев, който се разписа малко след появата си в игра в 68-ата минута. Арда можеше да има и различна съдба в горещата августовска вечер, ако ВАР не бе отменил заради засада попадение на Станислав Иванов.

Освен с тези две ситуация, съперничеството ще се запомни с малкото голови положения и големия брой жълти картони. Загубата е втора за Арда от началото на кампанията и запрати хората на Тунчев в средата на таблицата.

Сравнително изненадващо, с оглед на предварителните очаквания, отборът на Арда беше този, който влезе по-активно в мача на "Лаута". Гостите от Кърджали имаха две добри статични положения, от които обаче не съумяха да затруднят Динко Хоркаш и отбраната пред него.

Димитър Илиев играеше своя мач №350 в елита тази вечер, а това го караше да търси гола още по-активно. В седмата минута капитанът на Локо отправи хубав изстрел от фаул, но кълбото прелетя малко над горната греда на Господинов.

Най-добрият в редиците на Локомотив (Пд) - Джовани, напомни за себе си и своята блестяща техника в 10-ата минута. Бързите финтове на бразилеца му осигуриха коридор за диагонален изстрел, който беше съвсем леко отклонен от Господинов. Реферът Тренчев обаче сгреши в този миг, отсъждайки аут.

Преслав Боруков можеше да накаже бившите си работодатели от Пловдив, след като в 18-ата минута голаджията се измъкна от имащия картон Сегура и отправи добър удар към далечната греда, който за негова жалост не намери целта.

След активното начало двата тима лекичко занемариха действията си в атака, а сблъсъците в центъра на терена зачестиха.

Локомотив (Пд) бе близо до това да открие резултата малко преди почивката, когато Димитър Илиев получи задължаващо центриране от Бабакар Дион, но насочването му с глава откровено разочарова и всичко завърши с аут за Арда.

Лидерът в шампионата дочака своя миг и след светкавична контраатака поведе с 1:0. Капитанът на Арда сбърка топката в половината на "смърфовете", а Джовани даде старт на "черно-бяла" акция, при която пусна пас в перспектива за появилия се секунди по-рано от резервната скамейка Петър Андреев. Юношата на пловдивчани демонстрира огромна класа при завършващия си изстрел и хвърли в екстаз феновете на Локо.

Гостите от Кърджали реагираха моментално и в 73-ата минута стигнаха до гол чрез Станислав Иванов. Крилото обаче нямаше много време за радост, тъй като Станимир Тренчев получи ценен съвет от ВАР, че в момента на паса от Лъчо Котев, юношата на Левски е бил с малко пред последния в защитата на Локомотив - Ангел Лясков. Куриозното е, че секунди преди гореспоменатата ситуация, домакините можеха да удвоят своята преднина, но в последния миг намиращият се под пара Петър Андреев не отправи достатъчно добър пас за Минчев.

До края от Арда направиха нещо като заключителен натиск, но центриранията в наказателното поле на Локо така и не дадоха необходимия ефект.

В следващия кръг Арда гостува на Левски, докато Локо (Пд) има тежка визита на намиращия се в подем Хебър.

Източник: Topsport.bg

Последни новини