Силен ЦСКА смачка Берое в Стара Загора

Силен ЦСКА смачка Берое в Стара Загора

Topsport.bg

02-09-2023, 23:14

ЦСКА записа убедителна победа над Берое в 8-ия кръг на efbet Лига. "Червените" се наложиха с 3:0 като гост в Стара Загора и оставиха добри впечатления с играта си.

Попаденията станаха дело на Назон, Хайнц и Лидсет. Старши треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро бе решил да започне мача с двамата типични централни нападатели - Майкъл Естрада и Дюкенс Назон.

В защита се завърна Иван Турицов, който не беше започвал като титуляр от реванша със Сепси.

"Армейците" направиха много силно първо полувреме, когато не оставиха никакви шансове на домакините. Заралии успяха да създадат няколко опасности през втората част, но не достатъчни, за да стигнат до попадение.

Преди началото на мача, футболистите на "червените" излязоха със специални фланелки в подкрепа на Петър Хубчев. Те показаха уважение и към загиналото дете от Русе, което е било фен на отбора. В негова чест от клуба бяха запазили място на скамейката, където бяха сложили и специална фланелка с неговото име - Венци.

Срещата започна с натиск на ЦСКА. В 18-ата минута Хайнц изпълни от корнер, Амос Юга свали топката и Назон с мощен удар откри резултата.

Само две минути по-късно "армейците" удвоиха. Топката достигна до Тобиас Хайнц, който стреля от границата на наказателното поле, клъботосе удари в напречната греда и тупна зад голлинията за 0:2. Последва силна игра на "червените". В последната секунда на полувремето Берое пропусна добра възможност. Франсиско Политино стреля, но Бусато изби в корнер. След неговото изпълнение се получи разбъркване, при което не се случи нищо любопитно.

През втората част, на терена имаше битка.

В 55-ата минута се стигна до пропуск на Естрада, който останал сам срещу вратаря, стреля в него, вместо да порази мрежата, но при ситуацията е имало и засада. В 63-ата минута Хайнц нахлу в наказателното поле и намери Линдсет, който с едно докосване с десния крак направи резултата класически.

Десет минути по-късно домакините ликуваха, но радостта им бе кратка. Майк Ягуачи свали с глава към Говеа, който вкара в мрежата на Бусато, но при положението е имало засада. До края на мача не се стигна до нови опасности и попадения и така ЦСКА записа победа с 3:0.

Следва пауза в шампионата, когато "червените" са планирали подготвителен лагер.

Източник: Topsport.bg

Последни новини