Славия опита, но също не успя да пречупи прословутия пирински дух

Славия опита, но също не успя да пречупи прословутия пирински дух

Topsport.bg

02-10-2023, 19:30

Отборите на Пирин и Славия не се победиха в предпоследен двубой от 12-ия кръг на efbet Лига - 1:1. Точката със сигурност ще се приеме по-добре от домакините, които изоставаха с 0:1 девет минути преди последния съдийски сигнал. Славистите имаха преднина след ранен гол на Сибири Кейта, но в края Андрей Йорданов буквално разплака Светльо Вуцов при центриране от корнер.

Така гостите остават на незавидното за тях предпоследно място само с пет точици. Пирин е с шест повече и вече не познава вкуса на поражението в четвърти последователен двубой.

Срещата в Благоевград стартира с неприятна изненада и за двата отбора. Тревното покритие на стадион "Христо Ботев" изглеждаше в плачевно състояние, а неравностите по игрището усложняваха изключително много съставите на Пирин и Славия.

Славия получи подарък в 180-ата секунда, от който не съумя да се възползва. Бачев се изплаши от пресата на Роберто Райчев и върна слабо назад към своя вратар. За радост на "орлетата", Максим Ковальов изпревари със съвсем малко централния нападател на Славия.

Пирин загатна, че трите точки са основен приоритет за клуба в тази среща, а до гол в полза на благоевградчани можеше да се стигне в 12-ата минута. Александър Дюлгеров скочи най-високо при центриране от фаул, но ударът му с глава не намери целта.

Отговорът на Славия беше красноречив и момчетата на Иван Колев поведоха в 13-ата минута. Лошият терен попречи на Абу да има по-добър контрол над топката, което позволи на гостите да организират бърза атака. Сибири Кейта проби от фланга и навлезе до границата на наказателното поле, където с отличен изстрел по земя не остави никакви шансове за реакция на Ковальов. Африканецът беше изключително развълнуван от попадението си, като побърза да се прегърне емоционално с помощник-треньора на славистите Ангел Славков.

Централният бранител на Пирин - Александър Дюлгеров, отново бе най-опасният играч на "орлетата" в офанзивен план. Капитанът намери оптимална позиция в наказателното поле на Славия, но пак не сполучи с изстрела си с глава.

Заветните акорди от първото полувреме не предложиха нищо интересно на зрителите, а по-скоро бяха низ тежки единоборства и размяна на реплики.

От Пирин поставиха под сериозно напрежение своя съперник в началните минути на втората част. В рамките на 60 секунди, "орлетата" бомбардираха с центрирания наказателното поле на Славия. Отбраната на "белите" се справяше геройски, а всичко за домакините завърши с разочароващо изпълнение на Аймен Суда.

В течение на срещата агитката на Пирин имаше претенции към отсъжданията на Волен Чинков, който според тях на два пъти не пожела да отсъди дузпа в полза на техните любимци. Нито едно от положенията не беше дори преразгледано с ВАР.

Прословутият пирински дух се доказа за пореден път, след като "орлетата" стигнаха до равенството девет минути преди края. С може би първата си по-сериозна атака за втората част, селекцията на Иво Тренчев стигна до удар на Андрей Йорданов, който излезе в корнер. Юношата на ЦСКА обаче не бе казал последната си дума и при центрирането от ъгловия удар се оказа напълно непокрит и с глава подлуди феновете на "Гнездото".

До края и двата тима плахо афишираха амбиции за късен победен гол, но нямаше дори и една атака, която да се нуждае от отбелязване в този репортаж от мача.

В следващия кръг на Пирин предстои много тежка визита на Лудогорец. Славия приема на свой терен Арда.

Източник: Topsport.bg

Последни новини